Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy lehet házilag szépen...

Hogy lehet házilag szépen vágni vékony fa lemezeket?

Figyelt kérdés
Kb. 3-5 mm -es fa lemezből kéne különféle téglalapokat kivágnom, de nem tudom, ezt mivel lenne célszerű. A dekopír nem ad elég szép vágási felületet, az asztali körfűrész overkill erre a célra, nekem nincs is, mint ahogy lézervágóm sincs. Létezik olyan fűrészféle, amivel ilyen finom, apró, 5-10 centis lapocskák szépen vághatók? Láttam olyat, aki maga épített ilyen mini asztali fűrészt, de boltban sosem találtam hasonlót.

2020. aug. 13. 14:35
 1/10 anonim ***** válasza:
2020. aug. 13. 14:41
 2/10 A kérdező kommentje:
1: Igen, ilyeneket láttam az Obiban, nem rosszak, csak nekem túl nagyok, túl hangosak, alapvetően egy kis lakásban szeretném használni, nincs műhelyem, kertem, garázsom, ahol egy ilyen célszerű. Olyasmire gondoltam, mint mondjuk egy Dremel gép, csak asztalba építve. Valami 6-8 centi átmérőjű fűrészlappal, és nem kell hatalmas teljesítmény sem egy ilyenhez.
2020. aug. 13. 14:53
 3/10 anonim ***** válasza:

[link]

Mini körfűrész vagy merülőfűrész. Én nagyon szeretek vele dolgozni.

2020. aug. 13. 15:15
 4/10 A kérdező kommentje:
3: Na igen, ez már eléggé olyasmi, ami nekem kéne.
2020. aug. 13. 15:16
 5/10 anonim ***** válasza:

"A dekopír nem ad elég szép vágási felületet"

Akármilyen fűrész, utána lecsiszolhatod a felületet, hogy szép legyen.

2020. aug. 13. 19:05
 6/10 A kérdező kommentje:
5: Hát le lehet csiszolni, de sok darabnál macera, jobb eleve simára vágni. Pláne ha derékszögekben kell illeszkedni a daraboknak, ott lényeges a pontos, tiszta vágási felület.
2020. aug. 13. 19:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Az a nagyobb gond ha szaggat. Akkor már sosem lesz szép.
2020. aug. 13. 20:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A vágási felület, a vágószerszám élétől,fogazásátől,fordulatától függ.
2020. aug. 14. 07:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
meg természetesen a biztos kéztől. Ha az nincs,ún. "szamárvezetőt kell használni. A legjobb géppel is lehet csúnyán dolgozni.
2020. aug. 14. 07:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kapni lombfűrész gépet, barkács szalagfűrészt, csak érdemes kipróbálni őket vásárlás előtt, hogy megfelelő minőséget ad-e.
2020. aug. 19. 21:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!