Nem használt autó akkumulátort be tudom úgy fogni, hogy
világítás (valami led cső pl) véget rákötöm sarukra?
Meddig fogja bírni töltöttségileg?
Figyelt kérdés
De pl horgászathoz is tök jó lehet szerintem, áramforrásként
2020. júl. 23. 07:15
1/9 anonim válasza:
A nem használt és a rossz között van különbség. Lehetséges, bár hozni-vinni dög nehéz.
2020. júl. 23. 07:32
2/9 anonim válasza:
Attól függ mekkora az akku kapacitása, milyen idős és mit akarsz róla táplálni. Ha az akku kapacitását elosztod a fogyasztó névleges áramával amperben, megkapod órában hogy menny ideig tudod használni. Ezt az akku korától függően 0,5-0,8-al érdemes beszorozni.
2020. júl. 23. 07:33
3/9 anonim válasza:
Ami fontos, bármit is használsz, a sarun legyen egy olvadó biztosíték (ha lehet közvetlenül), értelem szerűen az adott terhelésre méretezve. Akkor is, ha a fogyasztó már tartalmaz biztosítót.
2020. júl. 23. 07:34
4/9 anonim válasza:
12 óra
2020. júl. 23. 07:50
5/9 anonim válasza:
12V feszultsegre meretezett vilagitotestet szerezz hozza, az kozvetlenul is uzemeltetheto autoakksirol.
2020. júl. 23. 19:10
6/9 anonim válasza:
Mi autóakkut használunk TV-hez, laptoptöltőhöz, meg világításhoz 2db csökkent kapacitású 12-vost, az autót már nem indítja de kibír mind 2 1-1 éjszakát, csk figyelni kell nemerüljön túl, érdemes venni egy ilyet és ráakasztani: www.vatera.hu/100v-os-piros-led-kijelzos-feszultsegmero-beepitheto-panelmuszer-0-100v-2931714182.html
2020. júl. 27. 00:25
7/9 anonim válasza:
Utolso, ha egy ilyen akkut feltoltesz egy jo minosegu vezerelt csepptoltovel (Ctek, Benton pl.) meg boven hasznalhato autoban is. Az en automban 2008-as akku van, 3 evig napi 4* inditottam, majd fel evet allt az auto, most egy eve megint hasznalom, amint hozzaerek a kulcshoz mar indul is. Kettoszor volt toltve egy Ctekkel, pedig a fel ev allas utan azt hittem kuka. 😊
2020. júl. 27. 05:51
8/9 anonim válasza:
7-es Igen a csepptöltő hasznos, de nem mindenható,egyébként azzal töltöm őket de a kombi Ladámat nem indítják, pedig elvileg tudni kéne, gondolom az indítóárama lecsökkenhetett az akkuknak, mondjuk az is igaz hogy nemrégiben kapott teljes motorgenerált az autó, szóval most perpill elég nagy a végnyomás, nincs szétkopva, így valamivel többet vesz ki akkuból. Mondjuk egy matizt, vagy egy kispolskit, esetleg hasonló kismotorost simán indítana mindkettő.
Mellesleg már eleve használtan kaptam őket, egyik havernak voltak, leakarta adni őket de előtte elhozta, én meg adtam helyette 2 cellazárlatost :D
2020. júl. 27. 12:58
9/9 anonim válasza:
Nalam 1.8-as szivo benzint indit, bar 1,1 millio km van a blokkban, igy nincs nehez dolga az oninditonak. 😃 Valoban nem mindenhato a csepptolto, hozzam is kerult mar olyan akku amivel nem tudott mit kezdeni, nem vette fel a toltest.
Minden esetre jo biznisz volt ha meg hasznalhato. 😃
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!