Vakoló habarccsal is lehet egy kb. 4-5 téglányi lyukat befalazni (uni-vakolat)?
Figyelt kérdés
2020. júl. 20. 19:16
1/10 anonim válasza:
Persze, csak sűrűbbre kell keverni.
2/10 A kérdező kommentje:
A kéményt kellett egy kis darabon kibontani...gáz-füstcső kivezetés miatt, és a (kondenzációs) füstcső körül szeretném a lyukat (kb. 2 tégla plusz 3-4 féltégla) megszüntetni. Rendes tüzelés erre a kéményre már nem lesz (meg egyikre se - gázfűtés lesz).
2020. júl. 20. 19:20
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi!!- már csinálom is!!
2020. júl. 20. 19:21
4/10 A kérdező kommentje:
Kicsit elnéztem, mert egész tégla (kisméretű) nem is fér oda, csak néhány féltégla
2020. júl. 20. 19:29
5/10 anonim válasza:
Igen. Én már falaztam (szintén hasonló javításnál) maradék csemperagasztóval is. Csupán azért mert ez volt itthon és úgyis csak kidobtam volna. Teljesen jó lett.
6/10 A kérdező kommentje:
Örvendetes.....bár, a csemperagasztónál van az anyagvastagsági korlát (a fürdőszobát én járólapoztam le, onnan tudom)...de, ezek szerint az sincs 'kőbe vésve'...vagyis járólapozásnál, csempézésnél számítana a vastagsági korlát, de falban 'nemlőnek vele nyulat'...vagyis nincs akkora jelentősége, hogy mennyire funkcionál tökéletesen (az előírás szerint) a kötőanyag. Ha nem lett volna vakoló habarcsom (ez is már kb 5 éves)...akkor én is a szintén kb. 3 évvel korábbról maradt csempe/járólap ragasztómat 'vetettem volna be' a kéménylyuk befalazásához.
2020. júl. 22. 18:26
7/10 anonim válasza:
A gáz-füst más összetételű, mint a normál füst, ezért kell egyes kéménybe betétet szereltetni. (Megszűnhet a kémény gáztömörsége!)
Nem vagyok építész szakember, de sokat olvastam erről a témáról. A biztonság érdekében kérd ki szakember véleményét, ezen a fórumon van jó néhány (jó szándékú!) tipp adó, de a kérdésednél nem csak a mechanikai megoldást kell figyelembe venni, a lyukat akár sárral is be lehetne tapasztani..., de az eredmény életveszélyes lehet!
8/10 A kérdező kommentje:
7-nek: Köszi, de ez más helyzet...ez egy kondenzációs gázkazán 'füst'kivezetése, ami úgy történik, hogy a kéményben (középen) van egy cső (aszem 8 cm átmérőjű) - azon megy ki a füst egészen végig a kéményen, sőt, azon túl is kb 30-40 centivel. A kéményben magában (a középen levő füstcső körül) csak levegő tartózkodik, onnan veszi a kazán az égéhez szükséges oxigént (egy dupla csövön keresztül).
2020. júl. 25. 07:51
9/10 anonim válasza:
Azért vigyázz az öreg kéménnyel. Az egy dolog, hogy a közepén kivezeted a füstöt egy műanyag csövön, így a füst nem fogja szétmarni a kéményt, de ha a belső vakolat már málladozó, horribile dictu csupa korom-hamu, jól tönkreteszed vele a vadiúj kazánod. Jobban megéri külön csövön szívni be a levegőt - általában lehet kapni elosztót a kazánokhoz- vagy csak a kazánhelyiségből szívni a levegőt.
10/10 A kérdező kommentje:
Hát, az az igazság, én is azt gondoltam, hogy a kéményben is dupla cső megy kifelé, aztán csodálkoztam is, hogy a dupla cső csak addig tart, amig beér a kéménybe..kb 5 centit...aztán onnan tovább már csak az a cső megy, amin a füst kimegy.(????????) Szerintem (bár nagyon nem tanulmányoztam a kémény állagát belülről...most már sajna nem is tudom,mert befalaztam a lyukat....de, szóval, szerintem olyan nagyon rossz nem lehet, mert - bár a ház közel 60 éves, nem sokat volt lakva (mert a tulaj a nővérénél lakott 3 házzal odébb, a fürdőszoba csak egy lebetonozott üres helyiség volt, a víz se volt bevezetve...és amikor itt lakott a tulaj, akkor se azt a szobát lakta, aminek közös a kéménye a fürdőszobával....mióta az enyém, én is csak max 5 ször fűtöttem arról a kéményről...(hősugárzóztam,majd infrapaneleztem). Tehát, a kémény keveset lett használva (nagyon keveset).
2020. júl. 25. 14:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!