Mit lehet tenni, hogy jobban csúszzanak a függönykarnis rúdon a karikák?
Adva van egy fából készült függönynkarnis, rajta szintén fa karikákkal, lazúr festékkel lefestve.
A gond qz, hogy egyszerűen nem lehet a függönyöket húzigálni rajta. A karikák nem csúsznak rendesen a rúdon. Mind a rúd, mind a karikák tapintásra is nem a legsimább, gondolom, a lazúr festék miatt van. A másik 2 szobàban is ugyanilyen tartók vannak, azokkal viszont nincs gond, szerintem a festés miatt,ugyanis azok sokkal fényesebbek. A kérdés az, hogy lehetne ezt a problémát orvosolni? Amit próbáltam már, hogy celluxot ragasztottam a rudakra hosszában, hogy azon mozogjanak a karikák. Nem sokat segített. Bútorápolóval fényezzem fel a rudakat? Cseréljem ki a karikákat műanyagra? Az egész tartót,ha lehet, nem cserélném ki, ha létezik olcsóbb megoldás.
Alaposan kend be viasszal vagy paraffinnal.
Vegyél fehér gyertyát vagy paraffinkockát és azzal nagaposan dörzsöld végig több menetben a rudat, amíg észrevehetöen simább felületü lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!