Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy tudnám megoldani az...

Lightfeeder kérdése:

Hogy tudnám megoldani az időzítést?

Figyelt kérdés

Szeretnék csőben vizet keringetni, hogy a nap felmelegítse, de nem úgy hogy folyamatosan menjen a szivattyú.

Valami olyasmire gondoltam hogy 1-2 perc működés 10-15perc szünet.

Van esetleg valami telefonos wifis alkalmazás ami erre alkalmas lenne (wifi kapcsolóval)?

Gondoltam olyanra is hogy hőfokra induljon.

40 fok körül be 30nal ki

Ha tudtok küldjetek linket a készülékekről köszönöm

2020. jún. 17. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
En ezt egy vezerlorelevel csinalnam (Moeller Easy, Siemens Logo), kb. 30 eft az alap verzio. Homerseklet kapcsolot, idozitot, barmit feldolgozhatsz vele, a szivattyut pedig egy magneskapcsoloval inditanam. De nem minden szivattyu alkalmas a feladatra, szerintem keress fel egy villanyszerelo szakembert.
2020. jún. 17. 14:50
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha hőfokra akarod vezérelni, akkor hőfokszabályzó kell.

Ha időre, akkor van multi időrelé, ami tud időt és szünetet, vagy kettővel megoldható.

Bármelyik is, min 50-60 ezer. Wifisről ne is álmodj, mert felesleges és egy vagyon volna .

2020. jún. 17. 16:08
 3/11 A kérdező kommentje:

Egy wifi kapcsolo 3000 Ft a kérdés hogy van e valami androidos alkalmazás ami képes időzítő ként is működni, hogy ne nekem kelljen kapcsolni.

A szivattyút már megoldottam egy fűtési keringető szivattyúval.

Aliexpresszen vannak különféle kapcsolók lehet állítani kikapcsolasi hofokot meg bekapcsolasit is, de nincs idő kivárni míg onnan most megérkezik barmiis

Valami ilyesmi csak nem tudom ez konkrétan jó e.

#Aliexpress HUF 188.93 8%OFF | 12V 110V 220V W1209 LED Digital Thermostat Temperature Control Thermometer Controller Switch Module NTC Sensor For Incubation

[link]

2020. jún. 17. 16:51
 4/11 bamboochatheone ***** válasza:
50%
Tegyél rá egy ilyet: [link]
2020. jún. 17. 19:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Alis link csak termosztát. Programozható hőfokszabályzó kell, delta hőfok állítási funkcióval.

#Aliexpress Your HUF 314.87 in coupons are here!

[link]

Wifi egy dolog, de mobilt tartanál mellette ami az időt csinálja? Nem láttam ilyent. Ezek amúgy is nem csak 1 irányú adat lenne.

2020. jún. 17. 20:43
 6/11 A kérdező kommentje:

4# A cső termosztát nem jó mert kis tartományban mozog a hoerzekelese.

5# hát én sem láttam de ez csak alkalmazás függő szerintem.de ha lenne is biztos hogy csak egész órákat lehetne állítani .talán a hőmérséklet kapcsoló praktikusabb is.

Én is valami hasonlót linkeltem vagy próbáltam linkelni.

Még két kérdés merül fel ezzel kapcsolatban hogy lehet e hosszabbítani a szondát, csak egy sima 2 eres vezeték?

És hogy ilyesmit itthon lehet e kapni valahol? 4 csomagom érkezik lassan 3 hónapja nem bízok a megerkezeseben. 40ezreket biztos nem fogok kiadni érte

2020. jún. 17. 21:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha normális minőségben, érintésvédelemmel, tartalékokkal akarsz egy szivattyút hőfokra vagy/és időpontra kapcsolgatni hosszú távon stabilan, az nem fog kijönni 40 eft-ból. Inkább duplájával számolhatsz mint teljes költség, ha az összeszerelést te csinálod. Az a baj sokan azt hiszik, hogy pár olcsó, kínai vacakkal össze lehet hozni bármit, mert a gyártó szerint (specifikáció) alkalmas rá. Közben meg nem véletlenül nincs rajta a CE jelölés. Törpe feszültséggel még el lehet bohóckodni kínai csodákkal, de 230V AC vagy 3x400V AC eszközökkel nem szórakoznék, áramütéses baleset és tűz veszélyes is egyben. Inkább keress meg egy szakembert, vagy hagyd. Nem rosszindulatból írom, de ha ezt itt kell megkérdezned hogyan kellene (és mikor kapsz rá érdemi választ akkor is az android appos vonalat erőlteted tovább), én nem állnék neki.
2020. jún. 17. 21:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha hőre indulón agyalsz,legegyszerűbb rossz automata mosógépből kiberhelni a hőgombákat.
2020. jún. 17. 22:10
 9/11 anonim ***** válasza:

A kínai műszerhez hasonlót kapsz itthon is. A gond velük, hogy amit ráírtak, vagy a paraméterek sem biztosan úgy működnek, hamar elszállnak.

Érzékelőt hosszabbítani lehet, van a műszeren kompenzációs állítás is. De ezekbe max pár métert toldanak.

Egy normális jó műszer ára ezeknek sokszorosa és érzékelő plusszba jön még.

2020. jún. 18. 04:48
 10/11 A kérdező kommentje:

#7 nem tudom ezt hol olvastad hogy azt a vonalat erőltetem tovább, írtam is hogy a hőkapcsolás praktikusabb.

DE én nem tartom kizártnak azt sem. Ha van rá írva egy alkalmazás.

Egy ilyesmi hoerzekelovel oldottuk meg a sör kollektor kapcsolását. Az valóban csak 12v ot kapcsol.

2020. jún. 18. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!