Milyen módon lehetne a füstöt "lecsapatni", hogy ne terjedjen szét?
Lesz egy halfüstölőm ami a művelet alatt zárt állapotban van, semmi nem jön ki belőle, konyhakompatibilis. Viszont kinyitáskor minden kizúdul, és az nem kevés. Milyen módon lehetne ezt a bezárt vízgőzös füstöt megfogni, hogy ne repüljön szanaszét, de úgy, hogy nem az elszívóventillátort kapcsoljuk extrahyperoverdrive üzemmódba. Valami rézszűrős-vizes rongyos lecsapatás, vagy hasonló módszerrel meg lehetne fogni? Nyitáskor természetesen felfelé száll, így meg lehetne rekeszteni. Esetleg a páraelszívók aktív szenes szűrőjével? Nem szeretném ha szétterjedne a konyhában, páraelszívót pedig nem tudok beépíteni, ezért keresek vlami alternatív módszert.
Esetleg a gépkocsik centrifugális artergáz-lecsapató megoldásához hasonló elven, vagy jégkockákkal lehűtött térbe eresztve?
Nekem gyártatott volt(akkoriban nem lehetett kapni ilyeneket,vagy csak drágán), azon úgy volt megoldva hogy volt a tetején egy csőcsonk amire rábírtam dugni egy vékony csövet amiben volt egy ventilátor, lényegében rádugtam, a csonkban a pillangószelepet kinyitottam, cső végét kitettem az ablakon, és kiszívattam a ventilátorral.
Mondjuk abban még akár sütni is lehetett.
Egyébként ha van valami ismerősöd aki ki tud rajta alakítani egy csonkot szeleppel, akkor csak egy vékony csövet kell szerezni, és annyi. Szerintem ventilátor nélkül is kihúzza belőle a füstöt.
Ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=5bPs8aXAgeg
Köszi a csöves ötletet, ez teljesen járható út, meg lehet oldani. A szellőzőnyílásába fogom beleapplikálni valahogyan. Milyen csövet használtál?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!