60mm.átmérőjű vascső végébe milyen dugót tehetnék? Kerítésláb...
Rengeteg méretben árulnak csődugót,úgy mint a zártszelvényekhez is.
Szerintem a legegyszerűbb,és legesztétikusabb megoldás.
Hányszor megfogadtam, hogy nem jövök ide.....
Utólsónak nincs rossz ötlete. Lehet az lesz. Vennék olyant ami kell bele, de nincs méretben: [link]
A 60-as=2"-os.
Tímárnál van minden méret.
A helyzet az, hogy a Kérdező megadta ugyan, hogy 60 mm külső átmérőjű a cső, de az nem derült ki, hogy milyen a falvastagsága.
Nekem pl. van itthon 1,5mm falvastagságú is, meg van akár 4 mm falvastagságú is esetleg még a kettő közötti méret is.
Namármost, ha beledugós (van ugyebár ráhúzós megoldás is)végdugót szeretne használni, akkor a belső méretet is jó lenne tudni, amikor gyári műanyag végdugóval próbálkozunk.
Amit a vastelepeken árulnak, azok többnyire beledugósak.
A 8-as vagyok ismét
Nos, az olcsó megoldás:
Vannak olyan 400 mL-es spray flakonok, amiknek nincs kifúrva a kupakja. Ilyen pl. a Multi Zsír Spay, a Dinitrol színtelen lakk spray, meg egy csomó más hasonló.
A begyűjtött kupakok belső szélén lévő kis körmöket egy sniccerrel kikanyarítod, majd a szélét egy kicsit körbe melengeted egy gáz forrasztó lámpával (lehet, hogy akár egy öngyújtó lángja is elegendő), amitől az meglágyul egy kicsit és egy határozott mozdulattal rátolod a cső végére.
Lejönni nem fog. Azt persze ki kell tapasztalni, hogy UV szempontból mennyit bír. Esetleg le lehet festeni valami olyan festékkel, ami jól tapad a műanyagra, az távol tartja a napsugarakat. Légtechnikában használatos alu tape is megvédi az UV ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!