Láncfűrészem nem indul, teljesen új az lehet baj ha a kevert üzemanyagban én szerintem túlsok az olaj?
Nézd meg van-e szikra, ha van,légszűrő le pici féktisztítót/olajsprayt vagy wd40-et befújsz a karbin át gyorsan rátolod a szivatót és berántod, ha elindul,várj míg bemelegszik utána húzogasd kicsit a gázt hadd köpje ki amit ki kell.
Ha így se pöffen, de van szikra gyertyacsere mert lehet repedt/letestel.
Ha nincs szikra először kapcsoló kiiktat, ha az se segít kapcsoló rendszerbe visszatesz, és gyújtáskábel csere, ha az se, gyújtást kompletten cseréld, olcsón lehet kapni szinte mindre.
Ha a benzin nem megy a hengerbe, tehát sprére pöffen, de nem indul illetve száraz a gyertya , akkor karbi le, sűrítettlevegővel átfúj rajta ha porlaszt akkor valszeg a közdarab szar, és falsol, közdarab repedésre átnéz, ha az örülsz cseréled és beindul.
Ha nagyon benzines a gyertya, van szikra, időnként spré nélkül pöffen egy füstöset, akkor membrán hiba, karbi kompletten csere, egyszerű/egész olcsó.
Ha könnyen átfordul a gép úgy hogy a gyertya benn van, száraz a gyertya de a karbi jónak tűnik, illetve szikra is van, ezenfelül a közdarab is jó, akkor hengertalptömítés, vagy szimering csere,nem bonyolult de nem is egyszerű.
De lehet a impulzus cső is a ludas, azt is érdemes átnézni.
Így hirtelen ezek amik lehetnek, lehet kihagytam párat... :D
Egyébként szerintem először próbáld meg sprével, ha az nem akkor a leírásomból szerintem tudod merre indulj.
Ja és a benzin lehet túl sűrű, de még ha teszem azt 1l-benzinbe tettél egy jó bő 2 felesnyi, arolt még akkor is be kellene induljon, de lehet a 3 feles se akadály.
2 l benzinbe tegyél 20 mm l olajat.Ne többet,ezekbe a motorokba nem kell annyi,mint az átkosban .
Igy voltam az új fűrészemmel.Vittem a szervizbe,azonnal a benzint nézték.Csere után egy pöccre indult .
Új keverék bele,gyertya ki,megrángatni,majd ez útán inditani.
Próbáld elsőre szivató nélkül.
Nehogy azt tedd,amit az 5-ös írt,mert még a leg profibb gépeknek is gyors halál az 1:100-as keverék.Milyen gép márka?Mi van a gépkönyvében megadva keverési aránynak.Ez mind full lényeges.Akkor megtudnám mondani,hogy milyen keverési arányban ajánlott az adott mennyiségű benzinhez a 2T olaj.
Igen ,a sok olaj is okoz ilyen problémát.
Mennyi benzinhez töltöttél mennyi olajat?
Pl:ha mint az 5-ős írja,hogy 2L benzinhez töltesz ,de nem 20ml-t,hanem 50ml(féldeci) olajat az 1.40-es keveréknek felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!