Melyikkel járok jobban? Fúrógéppel hajtható szivattyúval, vagy merülő búvárszivattyúval?
A helyzetem pedig a következő:
Be iszaposodott kerti tóból szeretném a maradék iszapos, kavicsos, nagyon mocskos, mocsaras vizet kiszivattyúzni és néztem egy megbízhatónak és erősnek mondott búvárszivattyút, konkrétan ezt:
Illetve néztem kb fele annyiért fúrógépre szerelhető szivattyút, konkrétan ezt:
[link] (Megjegyzem, fúrom van, 550W-os, ami a szivattyútól kisebb ugyan, de nem számít az idő, hogy mennyi idő alatt szívja ki, csak szívja ki...)
Attól félek, hogy ha megvenném a merülőszivattyút, akkor tönkretenném a kavicsos, mocskos vízzel, ugyanakkor egy 7 ezer ft-os szivattyúért nem annyira nagy kár, ha tönkremenne, + be tudnám biztosítani azzal, hogy a slag végére raknék szűrőt, amivel kiszűrném a nagyobb részecskéket, hogy ez fúróra szerelhető kütyü se menjen tönkre, ezt a szivattyú esetén nem tudnám megcsinálni, mert ugye az egész alján szív és nem is tudom, hogy milyen szűrője van.
Mi a véleményetek? Melyiket vegyem?
A fúró géppel hajtatott szívattyú borfejtéshez való.
Az előzőnél van kisebb ,olcsóbb is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!