3,5mm-es furatba M4-es csavart vásároljak?
Műanyagon menne keresztül, és fém lemezben végződne.
A 3mm vastag csavar nem fog kiesni a 3,5mm széles furatból?
A led szalag házára felhelyezhető volt 2 kis fémdarab mindkettőben van 1-1 ~3,5mm széles furat. Ebben végződik majd a csavar.
A ledsort rögzíteni szeretném egy műanyag lemezhez, amin átmenve a túloldalról ebben a kis fém lemezbe csavarodik be majd a csavar.
Gyorsan rajzoltam egy ábrát, mert könnyen lehet, hogy nem tudnám, mit akarok csinálni, magam számára sem lennék tiszta :)
Azt nem firtatnám, hogy hova, és miért így szerelem fel, a kérdés szempontjából mindegy is.
A fémdarab az egy tartóklipsz, jól értem? Egy ilyen körmös cucc, ami belekapaszkodik a LED profilba, a LED profil alján a két szélén van egy vájat, ebbe kapaszkodik bele...?
Ha igen, akkor a tartóklipsz és a profil között jó ha 1-1.5mm-nyi helyed marad! Ez azért van így, mert elvileg ennek a klipsznek az anyagoz kell szorítania a profilt, nincs köztük hézag, ha fölpattintod! Azaz ott még egy 3-mas metrikus anyája sem fog elférni szerintem, de hát nézd meg, pattintsd rá, látod mennyi helyed van. Lehetséges, hogy részeredményt érsz el, azaz megtartja, de nem túl stabilan, ha ebbe normálisan belepattan a profil, azt lefeszíteni is nehéz! Azaz ha pl. kocsiba kerül ilyen formában, akkor ez a rázkódás hatására lehetséges, hogy le fog esni, ha nem pattintod bele normálisan! Szóval ez az elképzelés, hogy kvázi az anyagot csavarod a tartóklipszhez, azaz az anya a klipszben lesz, ez szerintem nem fog működni, nem fog elférni! Két dolgot tehetsz, fogsz egy nagyobb fúrószárat s ott, ahová esik majd az anya, ott kifúrod a profil alját, annak vastagsága már lehetővé fogja tenni azt, hogy elférjen az anya. Ha megoldható, hogy a klipszet csavarod az anyaghoz, akkor nyilván az a legegyszerűbb, ha nem akkor még megteheted azt, hogy ezt a tartóklipszet elfelejted. A profilba vágsz menetet, megnézed az össz. anyagvastagságot és olyan hosszú csavart veszel.
Köszönöm az újabb válaszokat, ötleteket.
#8: Abszolút eltalátad a lényeget. Pontosan azt szeretném csinálni, amit leírtál. Autóba lesz, klisz, kevés hely, rövid csavar.
A klipszet nem fogom tudni csavargatni, kevés a hely, nem tudnám belehúzni a ledsort.
A kifúrás jó ötlet, esetleg a kitágított furatba fémragaszóval egy anyát beleragaszthatnék (?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!