Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kerti hintaállványt milyen...

Kerti hintaállványt milyen méretű zártszelvényből lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb. 2,5-3 méter magas, 2 személyes hintaállványt szeretnék csinálni fémből két 20 kg körüli gyereknek.Hányas zártszelvényt vegyek?

2020. márc. 8. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Egyszerűbb lesz venni hintával együtt jobban jársz.
2020. márc. 8. 16:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Esetleg valaki a kérdésre??
2020. márc. 8. 17:49
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Csőből szokták, vajon miért?

Ilyesmire a fellelhető legvastagabb falú coll-másfél coll csövet venném (mondjuk 4mm-nél azért nem kell vastagabb), kibuliznék egy horganyzást, ami egy darabba hegesztve nyilván nem olcsó, és lábanként négy alapcsavarral egy nagy vasbeton tömbbe fogatnám, miután megvolt a porfestés... De ez én vagyok.

2020. márc. 8. 20:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm 3-as! Ez egy terveimmel hasonló értelmes válasz!

Az alaphoz rögzítés nem gond, én is gépész ember vagyok. Mindössze az oszlopok és keresztrúd méretére kérek segítséget. Horgonyzás, festés megint más kérdés. Szerinted 30x30 zártszelvény betonba csavarozva, 2,5 méter szélességű kereszttartókkal fixre hegesztve (esetleg csavarozva de ez nem lényeg) biztonságos lehet? Megjegyzem: nem egy függőleges oszlopra gondolok hanem egy 6 méteres szál ketté vágása után "A" alakban rögzített oszlop!

2020. márc. 8. 21:38
 5/7 Majatom ***** válasza:
70%
Én az "A" részt 40x40-esből, a tetejére a vízszintes tartót pedig élére állított 60x40-esből csinálnám. Nem írtad a szélességét, de két hintának gondolom kell kb. 3 méter. Ha esetleg gondol arra az ember, hogy a gyerekek kinőnek egyszer a hintázásból, és az állványt lehessen majd hintaágy állványnak használni, ha már ilyen széles, akkor viszont én a 40x40-es helyett 60x40-est, a 60x40-es helyett pedig 80x80-ast használnék. Hintához ez most túl lenne tervezve, de a későbbiekben a hintaágynál csak magát a függő részt kellene megcsinálni.
2020. márc. 9. 13:53
 6/7 anonim ***** válasza:
57%

"én is gépész ember vagyok. Mindössze az oszlopok és keresztrúd méretére kérek segítséget. Horgonyzás, festés megint más kérdés. Szerinted 30x30 zártszelvény betonba csavarozva, 2,5 méter szélességű kereszttartókkal..."

Naja.

2020. márc. 10. 19:06
 7/7 A kérdező kommentje:
80%-os NAJA már kétszer írt értelmetlen választ, felesleges időpocséklás és tudnék neki jobb időtöltést is mondani de ez most nem erről szól. Többieknek köszönöm, egyébként írtam a tervezett szélességet hogy minimum 2és fél méter. OK, segítségetekkel megvettem 40x40 zártszelvényt az állványnak, és 50-es vastagfalú csövet szerváltam majdnem 3 méter hosszút az lesz a keresztrúd. Zöldek természetesen mennek a segítségért, szokásomhoz híven mivel gyerekségnek tartom most sem küldök senkinek az értelmetlen beszólogatásért sem piros pacsit. KÖSZI!
2020. márc. 11. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!