Egyszerű otthoni kerti grill készítése hogyan?
Természetesen néztem videókat stb de pontosan nemtudni mit mivel kevernek milyen anyagok.
A sütőben húsokat és pizzát készítenénk. Erre kellene valami egyszerű ötlet. Bontott téglából lenne.
Perszehogy ami kell még beton, habarcs vagy kitudja mi azt beszerezném.
Köszönöm a válaszokat!
Olyant amiben, amire pl rácsra lehet husikat is sütni de ha akarjuk akkor pizzát is süthessünk benne.
Úgy gondolom ahhoz kettő különböző dolog kell ugye?
Néztem az újságban lévőt az nagyon profi.
Én teljesen egyszerűt akarok amiben van egy tartó a grillezni való dolgoknak, a füst pedig kiszáll egy "kéményen".
Hát van erre több lehetőség is amihez más más anyag kell, Ha mindenképpen bontott téglát is akarsz behasználni, akkor venni kell vízüveget, samottport, deszkát vagy valami lapanyagot pl OSB-t.
A legegyszerűbb ha felraksz kb derékmagasságig egy talapzatot, ez mehet sima habarccsal, ennek a tetejét kb 5cm vastagon bekened vízüveg/samottpor keverékével, ha van samott téglád azt is használd be. Ezt hagyd száradni kb 3-4 nap, közben csináld meg a tűztér,kémény,sütőtér formáját fából, ezt a formát tedd rá a lekent talapzatra, kend be jó vastagon vízüveggel akár több rétegben, erre pedig kenj jó vastagon vízüveges samottport kb 5-8 cm,erre is várj kb 4-5 napot míg köt, utána erre építhetsz bontott téglából boltívet vagy akármit de úgy hogy a samottos cuccot ne nagyon terheld,legyen öntartó. Ha ez az egész megvan várj vele egy bő 2 hetet (de jobb a 4 hét) utána óvatosan gázperzselővel befűthetsz úgy hogy a fa forma ne égjen csak úgy óvatosan melegedjen fel, ha bemelegedett utána gyújts be úgy hogy a fa kiégjen és, elvileg kész.
Ez elég egyszerű és tartós nem egynyaras megoldás.
Ettől csak bonyolultabb/kényesebb megoldások vannak, vagy olyanok amik max 1-2 nyarat bírnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!