Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy tudom fixre kötni a...

Hogy tudom fixre kötni a fényvetőt?

Figyelt kérdés

Van egy 10 W-os led fényvetőm (reflektorom), aminek az érzékelése már nem tökéletes, ezért fixre akarom kötni, hogy műhelylámpa legyen belőle.

[link]

Ha a bejövő áram két vezetékét összekötöm a driverbe menő két vezetékkel, az úgy jó lesz? Ha nem, akkor hogy?

[link]

2020. febr. 1. 15:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Így kép alapján arra tippelnék, hogy az érzékelő a fázist szakítja meg, és ha összekötöd a bejövő vörösesbarna vezetéket a jelenleg a pirossal összekötött kék vezetékkel, akkor folyamatosan működni fog. De ez csak tipp, mindenképpen mérd ki, hogyan működik!

A védőföldet pedig remélem csak te kötötted le a fénykép kedvéért és nem így lóg bele a nagyvilágba.

2020. febr. 1. 16:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy elképzelted, úgy jó lesz, a driver megkapja a fázist és a nullát. Ezek a kötőelemek szétszedhetők, ha megnyomod érzéssel egy kombifogóval, utána lehúzható róla, (van ehhez célszerszám is, prés, csak a kínaik nem használják! :D ) kiszeded belőle azt, ami nem kell, összesodrod, aztán mivel nem nagy fogyasztó vissza lehet rá nyomni, ha nem roncsolódott, de azért lényegesen szerencsésebb, ha sorkapcsot teszel rá, még szerencsésebb, ha betudsz "fordulni" a lámpába a helyén az oda érkező betápkábellel.
2020. febr. 1. 18:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, jó lett.

Nem méregettem, mert nem tudom, hol mit kellett volna mérni, csak azt kockáztattam, hogy lenyomja az automatát...

Belevittem a tápkábelt, összesodortam a driverbe menő vezetékekkel, és visszanyomtam a hüvelyeket.

A sárga eleve nem volt bekötve, nincs is helye...

A fényerő sajnos igen gyenge. A kinti fénye alapján pedig azt gondoltam, hogy 1 m-ről eléggé fog világítani.

2020. febr. 2. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!