Hogy kell bekötni ezt a kapcsolót?
#18 akkor vegyél vagy csináltass szemüveget, mert a hiba nálad lesz.
Egy telefonhoz képest elég éles kép van feltöltve, minden látható rajta.
A mostani kapcsoló egyébként így van bekötve: [link]
A harmadik kábel egy zöld-sárga vezeték (gondolom jó esetben az a földelés).
Kérdező
Az utóbbi link tényeleg egy alternatív kapcsoló, de simán használható egypoólusú kapcsolóként.
Ami engem zavart a te kapcsolódon lévő rajz. De ismétlem, nálam elég homályos a kép nagy felbontással is. Pl.: az általad írt L-betüt sem látom sehol.
Egypólusú jelzőfényes kapcsoló. Elvileg hagyományos kapcsolóként kötöd be. Ha nem tudod kimérni, bedugod a vezetéket a két szélső lyukba. Nagyobb probléma nem lehet belőle (hacsak nem a fázis-nullára kötöd) maximum annyi, hogy folyamatosan ég, illetve nem kapcsolható a lámpa. (Kicsit a "jelzőfényes" zavart meg, mert egyéb kapcsolóknál találkoztam olyannal, ahol a jelzőfény folyamatos feszt kap. Hálózati kapcsolónál ez nem valószínű.)
De ezzel a két kábellel ugye nem tudom fázis-nullára kötni? Meg itt olvastam, hogyha rosszul kötöm be, nem a fázist, hanem a nullát szakítja meg. [link] Az ilyen hiba milyen bekötésből ered?
Az L betű az első képen, a szerkezetet fedő műanyag jobb felső sarkán van. Egyébként 6 lyuk van rajta, de ebből csak kettőben van valami, a többi üreges. Nem lehet, hogy ez valami univerzális hátlap?
Egyébként csak azért akartam kicserélni a mostanit, mert néha serceget a kapcsoló meg vibrált a lámpa mikor felkapcsoltam, ami néhány le-felkapcsolás után helyrejött. Most viszont, hogy kiszedtem kicsit beljebb nyomtam a vezetékeket, azóta nem csinálja. Ez okozhatta a problémát?
A legutóbbi képen küldött kapcsolóból hogy lehet kihúzni a kábeleket? Nem látok csavart, ami rögzítené, de műanyag pöckök sincsenek rajta, amivel belehetne nyomni a rúgót. (Van egyébként egy ugyanilyen két billyentyűs, az rúgós, és pöckök is vannak rajta.)
Ja, amikor a maximális értetlenség a minimális olvasásértéssel jár karonfogva. :D
Hát leírtam, hogy a kapcsoló hátuljának bal oldalán a fekete vonalakkal jelölt sémán a vonal végein levő bütykökben levő valamiről szerettem volna kideríteni, hogy azok betűk-e. MiIvel van bennük valami nem fekete.
Na, azt próbáld meg nem teljes méretben értékelni. :D Teljes méretben meg homályos. :) Ez ilyen egyszerű. :)
Ha csak két csatlakozási hely van rajta és a dobozban is csak két vezeték van, akkor egyértelmű a bekötés. Illetve ha régit cseréled újra, akkor is. Az eredeti kiépítésen nem érdemes változtatni, remélhetőleg szabályos.
Ha a régin nem találsz kioldási lehetőséget, kézzel -esetleg fogóval- kihúzod. Ha beletörik, kb. 1 cm-nyit újrablakolsz (letisztítod róla a szigetelést).
Biztos, ami biztos, lecsapott automatával csináld!
Másrészt. Igen, az okozta a problémát, hogy nem volt rendesen bedugva a vezeték, esetleg az aluminium vezeték eloxidálódott. Ha minden igaz, jónéhány évig nem lesz vele újra gondod.
Miután szakmai cikket is olvastál, itt is leírták hogy a fázist kell megszakítanod, és továbbra sem érted, mit kell csinálni, én is azt mondom hogy hívj villanyszerelőt. Hogy milyen következményekkel járhat ha elrontasz valamit? Akár elektromos lakástűz is lehet.
Egyébként tényleg alternatív kapcsolónak néz ki a hátuljára nyomtatott rajz alapján, de én is látom hogy csak két helyen van rajta vezeték csatlakozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!