Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan találom meg a 0 szakadást?

Hogyan találom meg a 0 szakadást?

Figyelt kérdés
Legegyszerűbben hogy találom meg a 0 szakadást egy 1 fázisú lakrészben?

2020. jan. 12. 10:31
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Követed a kábelt és rámérsz bizonyos pontokon, legegyszerűbben a nulla és a fázis között egy multiméterrel. Ahol nem mutat feszültséget, az az előtti utolsó ponton ellenőrizd, hogy megfelelően csatlakozik-e a vezeték, például egymás után kötött konnektor esetén nem jött-e ki a kábel, majd ugyaz ezt nézd meg ott is ahol már nem volt mérhető feszültség. Persze mielőtt szétszeded a konnektort, kapcsold le a fázist, nehogy agyon csapjon! Ha ez nem segít akkor is behatároltad a hibás szakaszt, ahol kábelt kell cserélni.
2020. jan. 12. 10:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Feltételezvén, hogy a kötöződobozok nincsenek síkbavakolva, leglettelve, 3 réteg festék és 1 fűrészporos tapéta alatt amit múlt héten festett át a festő irdatlan pénzért.
2020. jan. 13. 03:18
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Én inkább visszakérdeznék, hogy milyen áramkörön? Vannak rajta leágazások egyáltalán? Kötések egyáltalán? A kötéseket, ha vannak, kéne megnézni sorjában, mivel a homogén vezetékszakasz ritkán szakad el magától (mondjuk a másfeles réztől felfelé). Ha, mint előttem írják, megtalálhatóak és nyithatóak a dobozok.
2020. jan. 13. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Ha nem értesz hozzá, akkor inkább hívj villanyszerelőt. Egyébként meg mindig a gyenge pontokat kell megtalálni és ott keresni.Találkoztam már dugaszolóaljzatnál vagy villanykapcsolónál tőben megtört régi Al vezetékkel, de hibát okoz az is, ha az elosztódobozokban (pongyolán "kötődoboz"...) az összesodort körbeszikszalagozott kötés meglazul. Ma már sorkapcsokat használnak erre a célra, sőt előírás is. De még igen sok helyen ez a régifajta megoldás van.
2020. jan. 13. 21:18
 5/8 anonim ***** válasza:
HA meg lehet találni az összes, festéktaknyolók által nyomtalanul eltüntetett kötöződobozt!
2020. jan. 13. 21:30
 6/8 anonim ***** válasza:
60%
Hát igen, elvileg tilos lefesteni, meg letapétázni, dehát hány helyen ezt látjuk pedig... Mondjuk hogy hol vannak az elosztódobozok, azt meg lehet sejteni, a vezetékek feltételezett haladási iránya szerint, ha végigkopogtatjuk a falat. Kötöződoboznál üreg van, tehát a kopogtatás hangja megváltozik ott.
2020. jan. 14. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Fenét lehet sejteni. A köcsög festő telibenyomja gipsszel, kopogtatással meg nem találod. És pont az a szép benne, hogy ha nem találsz sehol, akkor hol a fenébe lehet? Mert szerelni is sokféleképpen lehet ám. Panelt megint kopogtathatsz, az ráadásul ha csöves, simán begányolják 45 fokba is a csöveket, nem, nem ott van ahol sejtenéd, nagyon nem! Verném bele a fejét az olyannak aki azt kitalálta és csinálta.
2020. jan. 15. 08:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha nem lehet, akkor nyilván nem lehet - de csak akkor nem lehet. :) De én meg olyanokkal találkoztam, ahol egyszerűen rávakoltak az újságpapírral kitömött dobozra, az másképp hangzik.
2020. jan. 15. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!