Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan csinaljam meg az IBC...

Hogyan csinaljam meg az IBC 1000 literes tartaly allvanyat?

Figyelt kérdés

Valami ilyesmi allvanyt szeretnek:

[link]

A fold es tartaly tavolsag az 2m lenne, plusz a foldbe, betonba vagy 50cm menne lefele.

Kaphatnek otletet milyen vasat hasznaljak a tarto oszlopnak es osszekoteseknek? L, kerek, negyszog alakut es esetleg milyen vastagsaga legyen?

Koszonom.

2020. jan. 10. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Olyan anyagból mint amin most van az bírni fogja.

Nyilván az a legjobb ha lebetonozod, fagyhatár alá, akkor örökéletű stabil tartód lesz.

2020. jan. 10. 10:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én legalább 2 collos csövet vagy 40x60-as vastagfalú zártszelvényt tennék lábaknak, 80 centire bebetonozva. Fölülre pedig egy 60x60 vagy 70x70-es szögvas keretet tennék amibe beleül a raklap. A raklap középső talpa alá szintén a szögvasból tennék egy merevítőt lefelé fordítva. Esetleg a lábak merevítésének még lehet a fölső sarkokba 30x30 vagy 40x40-es szögvasat tenni és kész.
2020. jan. 10. 10:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Egyelore nincsen semmilyen allvany. Mint irom szeretnek egyet csinalni es otleteket szeretnek kapni hozza.
2020. jan. 10. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bízd profi lakatosra, akkor legalább őt hibáztathatod, ha valami nem sikerül.
2020. jan. 10. 11:03
 5/7 Majatom ***** válasza:
A 2-es válaszoló elég jól leírta, én annyit változtatnék rajta, hogy nem a 40X60-as zártszelvényt betonoznám be, mert akkor a rajta lefolyó víz (gondolom nem eső mentes helyen lenne) beszivárog a zártszelvény és a beton közti hajszálrepedésbe, és rozsdásodni fog tőle a zártszelvény, és hiába vastag falú, a rozsda egy idő után megeszi. Én inkább befenekelném a zártszelvényt 5-6 mm vastag laposvassal, és 16-os (16 mm átmérőjű) köracélt hegesztenék rá, hogy az menjen a betonba. Sokkal vastagabb is az anyag, meg a lecsöpögő víz nem a vas és a beton találkozásához csöpögne.
2020. jan. 10. 11:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Én csinálnék egy beton placcot,vennék plusszba egy keretet,és arra raknám rá.

Nálunk a volt cégemnél is úgy volt.

2020. jan. 10. 12:00
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Tedd fel zsalúkövekre. Ha lehet, öntsd ki betonnal.
2020. jan. 11. 05:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!