Téglafal és plafon közötti rést hogyan érdemes tömíteni, hogy a fal felülről is kapjon erős támasztást?
A pincében a válaszfalak egy részét újra kell rakni, mert lassan süllyed a pince alja. A falak téglából, sakktábla-szerűen nagy lyukkal minden tégla közt, ezért nem túl erős az egész.
Mikor most újra rakom a téglákat, értelemszerűen a fal pár centivel a plafon alatt lesz. Mivel polcot is szeretnék hozzáerősíteni, jó lenne felülről is "kiékelni" a falat, nem hagyni meg a rést. Gondoltam tégladarabokkal + habarccsal vagy purhabbal elvégezni, de nem tudom, mi adna kellően erős támasztást felülről, illetve ha purhabot használok, akkor hogyan érdemes a műveletet elvégezni. Köszönöm!
Erős malterral telenyomod a rést és hegyes tégladarabokat belekalapálsz szorosra.
A végén lesimítod a falat, hogy esztétikus legyen.
A válaszfalat ki kell ékelni a födémhez, úgy, ahogy a #2-es, 3#-as mondja.
A purhabozas csak a rés eltuntetesere jó.
Köszönöm a válaszokat! Az ék alakú tégladarabok és malter megoldást fogom megpróbálni.
(Az világos, hogy a kiékelés nem lesz örök megoldás, de ha 60 év alatt 3-5 centit süllyedt a padló a födémhez képest, akkor azért pár évtizedre szerintem jó lesz. A teljes társasház alapozásának megrősítését pedig nem vállalnám saját erőből.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!