Autó karosszéria hegesztéshez milyen hegesztőgépet javasoltok?
A porbeles hegesztők nem igazán alkalmasak a vékony lemezek hegesztéséhez, így a karosszériázáshoz sem. Ezek a barkácskategóriák meg szerintem semmire sem jók. Ettől függetlenül össze lehet vele tákolni, de kell némi tapasztalat hozzá (csináltam már ilyennel).
A kasznizáshoz rendes védőgázos, Co-gép kell.
A porbelestől még egy használt kisebb trafós (pl. Einhell SGA-150) gép is jobb választás, de ezekhez még járulékos költségként jelentkezik a palack és nyomáscsökkentő.
Még jobb választás lenne egy kisebb inverteres Co-gép, mint pl. az Iweld Pocketmig 185 vagy az Alfaweld, Jasic, hasonló gépe.
Ennél sokkalta olcsóbb porbeleset használtam karosszéria hegesztéshez, amit pont ezért vásároltam.
Mindennel együtt a tizedéből megoldottam, mint amennyit a lakatos kért.
(+ megmaradt egy hegesztőgépem is.)
Alapból simán elég nekik a 25A, de ez függ a mellettük használatban lévő fogyasztóktól is. Nekem a műhelyben szintén 25A-os kismegszakító van és egy 250A-os Co-hegesztőt használok.
Kb 220A-os hegesztőáramnál vágja le, 10-15 centi folyamatos hegesztés után. 200A-ral bármeddig tudok folyamatosan hegeszteni, az már nem vágja le és a gép mellett még megy az elszívó, a világítás meg egy fagyasztóláda.
Lehet fogyóval is minőséget hegeszteni, ugyanannyi ésszel is megszerzett tapasztalat, mint volfrámmal. A bevontnak meg elsődleges előnye a tökéletes sokoldalúság, amit csak tetéz a szélre nem annyira érzékeny volta. Jó kesztyűvel megtámaszthatod másik kézzel az elektródát, nincs valódi lehetetlen. Persze látni kell a varratfémet, hogy meddig olvadt fém, honnan salak, hova kerül a salak. Szaggatott ívnél pedig a felületre "kiböffenő" salakot.
Mondhatjuk, hogy fogyóelektródással a kezdeti sikerek, awival és bevonttal a szorgalom és a megértés sikerei a gyakorláséival karöltve lesznek látványosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!