Hogyan kéne egy kertben lévő fenyőt feldíszíteni?
Víz/pára mentesíteni kell a hosszabbító és az égősor csatlakozását.
Én egy diszperzites vödör oldalára vágtam egy kis ablakot, éppen akkorát hogy beférjen a hosszabbító vége meg az égősor adaptere a lyukon.
A vödörbe raktam egy elosztót, össze dugtam mindent, az oldalára vágott nyilast meg leragasztottam széles ragasztószalaggal.
Tetejére rányomtam a fedelet, plusz még egy erős PVC kukás zsákba is bele tettem a vödröt, majd egy téglával lesúlyoztam a fa tövében.
Így aztán jöhet az eső meg a hó, a tetején nem tud belefolyni a víz, az oldalán meg a pára sem tud bemenni a ragasztás miatt. A kukás zsák meg plusz védelem.
A hosszabbító villásdugós része meg eső védett helyen van alapból.
Egyébként a szomszéd úgy csinálta, hogy simán csak dupla kukás zsákba beletette a hosszabbítót meg az égősor adaptereket.
Ahol a kábelok kijönnek jól körbetekerte ragasztószalaggal, és utána fellógatta a fára fejjel lefelé hogy a víz ne tudjon belefolyni.
Ez is megoldás lehet.
Minden előttem szólóval egyetértek.
Esetleg annyit fűznék hozzá, hogy mindenképp kültéri izzósort vagy ledsort használj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!