Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik a jobb? Bosch vagy Dewalt?

David82 kérdése:

Melyik a jobb? Bosch vagy Dewalt?

Figyelt kérdés

Két pneus fúrókalapácsot néztem ki a neten, bár nem tudom, miért van ekkora árkülönbség?

A Bosch 2-24 DRE típust kínálják 34990 Ft-ért a legolcsóbb helyen, a Dewalt D25133k típust 47290 Ft-ert.

A Dewalt 800W-os, és 2,6 Joule ütőenergiával bír, a Bosch 790W-os, és 2,7 Joule.

Íme, a két forrás:

Bosch: [link]

Dewalt: [link]

A kettő közül melyikkel járok jobban, ha otthoni használatra veszem, és csak időnként fúrnék velük betont, vagy vésnék falat, bontanék csempét?

Illetve jobban járnék inkább egy cserélhető tokmányos Dewalt D25134-el, mert az ára megegyezik a másikkal.

2019. nov. 30. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
29%

Ha engem kérdezel mindenképp a 2-24DRE-t válaszd.

De, mivel nem csak engem kérdeztél jöhetnek a többi vélemények !

2019. nov. 30. 21:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Bosch-t sokan szidják, már a kéket is, hogy ez már nem az a minőség, bár ezt mondják a Makitára, és a HILTI-re is.

Semmi nem olyan mint régen...

Nekem ilyen van, illetve ennél egyel erősebb:

[link]

Nagyon jó gép, bár vastag beton véséekor hamar melegszik, de az is csak 850 wattos.

Nekem a DeWALT is szimpi, vagy még ez:

[link]

Vlsz bármelyikkel jól jársz, barkácsolni, ipari géppel, lehet több generációt ki fog szolgálni.

Viszont ami fontos, a garancia mennyi idő? 1-2-3 év, illetve hol veszed, közeli boltban, hol a szervíz? stb

Mert azért néha ezek is elromolhatnak

2019. nov. 30. 21:47
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

2 vagyok

az árkülönbség-teljesítmény aránya viszont tényleg fura...

2019. nov. 30. 21:48
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A Hitachi&Hikoki is jó gép nagyon, most a DH26PC-t nálunk, a szerszám kiskereskedésben 45000 Ft-os áron kínálják.

Az igaz, hogy ma már semmi sem a régi. Jelenleg egy kék Bosch 1300 GSB típusú ütvefúróm van. Meg vagyok vele elégedve, téglafalba párszor fúrtam, illetve a beépített szekrény fogantyúihoz való lyukat szintén vele fúrtam ki.

Anyukámnál egyszer fúrtam apám Skil ütvefúrójával. Meg voltam győződve róla, hogy a garázst a kőművesek téglából húzták fel, aztán a második furatnál betonba ütköztem. Borzasztó nehezen vitte át, még az ütő funkcióra kapcsolva is.

Ezért gondoltam rá, hogy kell egy fúrókalapács, illetve jövőre költözni kívánok a téglablokk lakásból feltehetőleg panelba, ahová már mindenképpen szükséges lesz.

2019. nov. 30. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
95%

igen, mindegyiknek meg van a feladata

körmös tárcsás nem jó betonhoz, dugattyús nem jó téglához, ki lehet vele fúrni, de szétveri a lyukat, 10-es lyukból csinál 11-est

vésni is lehet ilyen kis géppel, csak hamar melegszik a kemény betonban, csempét, téglát, mint a vajat

2019. nov. 30. 22:19
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

Egyes vagyok.

Látom a többi válaszadó más gépeket is belekevert Akérdés-re adott válaszokba...

És igen, jól tették.

A legtöbb márkás fúrókalapács kb.ugyanazt tudja ugyanazért az árért.

Mindnek van előnye-hátránya.

Ha valamelyik sokkal jobb lenne ugyanazért az árért...

2019. nov. 30. 22:22
 7/10 A kérdező kommentje:

5. válaszoló: pneus géppel is lehet téglát fúrni, csak ki kell kapcsolni az ütő funkciót.

Sőt, a cserélhető tokmányos kalapácsokba bele lehet tenni a gyorstokmányt, amivel befogható a hengeres szárú fúrószár is.

Ha ilyen, cserélhető tokmányosat vennék, mint amilyen a Dewalt D25134k, akkor már nem is nagyon lenne szükségem a hagyományos ütvefúrómra, mert amaz minden feladatot megoldana.

2019. dec. 1. 21:08
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

igen ki lehet ha van rá időd, bár nem igazán értem mi értelme akkor bármilyen ütvefúrónak, a dugattyúson kívül, hiszen téglát bármelyik nem ütvefúró viszi(persze ez nem így van)

de ott van még sok egyéb anyag, csempe, járólap, tömör tégla, különböző keménységgel...az ytonghoz nem kell ütvefúró, gipszkartonhoz pl

a megoldás részemről sds-plus 7-es fúrószár 8-as lyukhoz, 9-es a 10-eshez stb

van a hitachi-mhoz sima tokmányom, bár nem a DeWALT-os megoldás, sds-plusz kulcsos, de akkor is jobb a sima ütvefúró a téglához

2019. dec. 1. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:
74%

"igen ki lehet ha van rá időd"

A csere ideje kb. 5 és 10 másodperc között van valahol :)

2019. dec. 2. 12:41
 10/10 anonim ***** válasza:
73%

milyen csere?

időt arra írtam, hogy ütvefúrás nélkül téglát fúrni, ahhoz sok idő kell, főleg ha sok a lyuk...

2019. dec. 2. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!