Nincs még fúróm, venni szeretnék, olyat ami átviszi a téglát, pár szekrényt szeretnék felfúrni mit ajánlotok esetleg watt vagy nem tudom mit kell pontosan nézni?
Jól jön az a kis bosch a ház körül. Fát, fémet és téglát bátran fúrhatsz vele.
Hasonló árban van makita, metabo, dewalt is, ha a germánok nem szimpatikusak. Dettó ugyan azt tudja mindegyik.
Az áruházi pár ezer forintos gépek erősen kerülendők.
13. válaszoló: a Metabo is germán, pontosabban német. A Dewalt amerikai, a Hitachi&Hikoki japán, akárcsak a Makita, a Hecht cseh, a többit nem tudom.
De ettől függetlenül: made in China, vagyis az összeszerelő csarnok abban az országban található.
Nem akarok tanácsot adni, de ha rajtam múlna, akkor egy pneumatikus fúrókalapácsot vennék, mert az bár nehéz, és kissé nehézkes vele precíziós fúrást végezni fában, fémben, de nem áll fenn az a probléma, hogy mondjuk egyszer betont kell fúrnod, és a kis körmöstárcsás ütvefúród belefullad.
Egy pneus fúrókalapácsba, angolul Rotary Hammer, bele lehet rakni SDS plus befogású gyorstokmányt is, amivel a hagyományos fúrószárakat lehet vele használni.
Különben az ilyen gépekhez kifejezetten SDS plus befogású fúrószárak kellenek.
De itt egy videó, ahol bemutatja a különbséget az ütvefúró és a fúrókalapács között.
Ütvefúróval ne fúrj soha betont, mert nem csak a gép megy tönkre, de te is belehibbansz a zajba és a rázkódásba.
Íme, a videó: https://www.youtube.com/watch?v=6UMY4lkcCqE&t=188s
megnéztem ezt a videót...
ez valami puha beton, volt nem egy olyan hogy egy centit nem haladtam sima ütvefúróval(akármilyen vékony, vagy vastag fúrószárral, jobb esetben nem égett ki a vídia betét), öregapáink által készített sötétkék betonba, födémbe, panelba fúráskor pl
Miért mehet a kukába?
Ha tárcsás, akkor fa, vagy fém fúrására még jó (lehet). Ha csak a betonban el nem kopott a tárcsája.
Különben nem értem, hogy mi az a kék beton? Például az utcai járdalapok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!