Milyen piros lámpafesték van, ami a létező legnagyobb mértékben engedi át a fényt?
Sárga lámpát szeretnék befújni pirosra, de fontos lenne, hogy az tényleg piros legyen, szóval ne narancssárga vagy levegyen a fényerőből stb.
Erre milyen lámpafesték-sprayt ajánlotok?
pl, ilyemit kellene pirossá tennem, mert nem létezik pirosban:
köszi de aza gond h nekem egy konkrét típushoz kellenem, amihez viszont nem létezik piros búra.
de a tuningosok is szoktak ezzel játszani, és ha le is vesz a fényerből, csak minimálisan, nem?
amit hirtelen én találtam és állítólag tényleg piros lesz, csak levesz vmennyire a fényerőből: dupli-color tuning, transparent red lámpafesték (német). hát fene tudja ...
A sárga műanyag minden színt elnyel, kivéve a... sárgát :)
Csak ebbe a hullámhossz tartományba eső fény számára átlátszó.
Hogyha egyszer kiszűrtél akárcsak egy hullámhosszt, akkor a maradékból nem tudod újra előállítani /középsuli fizika/
A megoldás: sárga búrát ki kell cserélni pirosra, vagy fehérre. Aztán a fehéret (mivel abban van piros tartomány) tudod szűrni festékkel vagy fóliával.
oké, én hiszek, csak az a problémám, hogy nem létezik pirosban ... és ez nem olyan, hogy veszek egy bármilyet, hanem egy konkrét modell a sok típus közül, amihez nem gyártanak pirosat.
na jó, hát akkor ez van ...azért köszönöm
vagyis nem.
ha jól értem, az egész fényáteresztő képessége is teljesen lecsökken vagy csak pl narancssárga lesz? avagy is-is?
most ez már nagyon felizgatott, mert elég brutál fényereje van szal ha pl 10-20%-ot elnyel, az még lehet akár jó is, csak piros legyen.
egy másikon ki fogom próbálni, csak gondolom, az se mindegy, milyen sárga, márpedig nincs két egyforma árnyalat.
én is pont erre gondoltam tegnap h jártam már így másik lámpával, csak ehhez meg kell várni a nyarat. kiteszem a napsütésre és ergy nyár elég szokott lenni ezeknél h teljesen átlátszóra kiszívja a búrát ... addig pihen a téma :) és akkor lehet festeni szépre
(hypo és társai ne moké, mert ez anyagában iylen színű szal nem egy fólia vagy felületi festés van rajta sajnos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!