A szekrény ajtót feljebb lehet szerelni az eredeti helyénél csak 2-3mm-el?
Most vettem egy új szekrényt de az asztalos a bal oldali ajtót 2-3mm-el lejjebb csavarozta fel mint a jobb oldalit és ez szerintem eléggé feltűnő és zavaró.
Ja mondjuk 1 centivel lenne lejjebb akkor csak simán kicsavaroznám és az egészet egy centivel feljebb tenném be, de nem tudom hogy lehetne megoldani ezt a 2-3 milimétert. Van erre valami módszer?
Általában a zsanérokkal elég sokat lehet állítani, akár 4-5mm-t is. Ha nem próbáltad, akkor előbb ránéznék a helyedben hogy lehet e állítani a zsanérokkal.
Egyébként 2-3mm-t nem igazán lehet feljebb csavarozni, esetleg csak úgy ha kifúrod a csavarok helyét és ragasztasz bele valamilyen fa tiplit.
Pl. hurkapálca átmérőjű furatot készítesz, nyomsz bele egy kis ragasztót, bele ütöd a tiplit (hurkapálcát), megvárod még megszárad, aztán előfúrsz az új csavarhelyeknek és felcsavarozod a zsanért.
Nem egészen érthető a helyzet.
Miért vetted át, ha az asztalos rossz munkát végzett ?
Elvben lehet rajta újabb munkát végezni, de a szükséges eszközöket, szerszámokat, technológiát nagyban befolyásolja, hogy milyen anyagú a szekrény és milyen fajta ajtópántról van szó.
A szekrènyre rögzített pánt rèszen tudsz elvileg fel-le állítani. Jobb oldali kèt fül.
Ha sarok lóg ugyan itt egy besülyesztett csavarral lehet az ajtót dönteni. (Fülek feletti 2 csavar)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!