Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy tudom növelni a nyomást...

Hogy tudom növelni a nyomást a gázkazánban?

Figyelt kérdés

A kazánon csak 4 gomb van, egy bekapcsoló, egy reset, és két forgatós amivel a radiátorok és a víz fűtését lehet szabályozni.

Valahol olvastam, hogy ha megnyitok egy csapot valahol akkor vizet engedek a kazánba és ezzel növelem a nyomást.

Ez a csap valahol a kazán alatt lehet? Mert ott vannak ilyen kék nyelű csapok réz csöveken.

2019. okt. 6. 18:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A kazán alatt van a csap,de csak óvatosan nyissad,mert kis beáramló viz is gyorsan emeli a nyomást.1.2-1.3 fölé nem is szoktam engedni,mert a melegedő víz még rá tesz 5-6 tizedet.
2019. okt. 6. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem minden gázkazánnak van saját töltőcsapja, keress típus szerint használati útmutatót, vagy rajzot a neten.

_vagy tölts fel egy képet ide, valaki biztosan meg tudja mondani, hogy hol az adott típus töltő csapja.

2019. okt. 6. 20:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad, milyen típusról van szó, így csak saját tapasztalatról tudok írni. Ne a csöveken lévő csapokkal próbálkozz, azok nem ezt a célt szolgálják. Nálam a kazán alján (eléggé eldugva) van a kék csap, azt kell óvatosan balra forgatni.
2019. okt. 7. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!