Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Beton. Nem jó az arány?

Beton. Nem jó az arány?

Figyelt kérdés
Van ilyen kis járólap/térkő sablonom, és házilag szeretnék kiönteni ezt, azt. Pár napja kipróbáltam. 4 rész marosihomok, 1 rész cement, és víz. De olyan gyenge lett, morzsálódik. Hogyha 1:3 az arány akkor erősebb lenne? Tehát minnél több a cement annál erősebb?
2019. szept. 21. 13:25
1 2
 1/11 mindentudó99 ***** válasza:
Marosi homok inkàbb falazashoz vakoláshoz jó nem? Az arány biztos hogy rossz kültérre betonnál 3:1 arány kell.
2019. szept. 21. 13:43
 2/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Nem szabad sok cementet sem használni, a 3:1, 4:1 arány is jó. A probléma inkább az, hogy a betonozáshoz sódert szoktak használni.
2019. szept. 21. 14:25
 3/11 A kérdező kommentje:
4:1 aránnyal próbáltam most. 4 rész marosi, 1 rész cement, 1 rész víz. És most tömörítettem talán ez a lényeg. Korábban túl sok vizet használtam szerintem, rájöttem. Valóban sódert szoktak, de abba vannak nagyon nagy darabok , ez pedig olyan szép egységes, szemcseméretű, hát mint a térkő. Majd kiderül, megírom majd a tapasztalatom.
2019. szept. 21. 14:48
 4/11 anonim ***** válasza:

sem a sok cement sem a sok víz nem jó,

[link]

2019. szept. 21. 15:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

1 rész cement

6 rész sóder kicsit kevésnek tűnik, de 1/4 arány untig elég, 1/3 túl sok cement, és minimális víz, és tömörítés, utána ha meghúzott, sok víz neki

öntöttem napernyő talpat, egy egész nyarat állt a medencében, a legerősebb beton lett belőle...

2019. szept. 21. 15:36
 6/11 anonim ***** válasza:
Soder kellene es sztem olyan 16-os max szemnagysaggal. Kikented a format levalaszto cuccal? Lapatos aranyokat mondod vagy a normalis tomegszazalekos aranyokat?
2019. szept. 21. 15:39
 7/11 anonim ***** válasza:
#5 mert tomegre nezik normalisan az aranyokat es nem terfogatra.
2019. szept. 21. 15:40
 8/11 A kérdező kommentje:
kikentem olajjal igen, én térfogatra mértem :/ de következőnek lemérem tömegre és majd aszerint fogom csinálni
2019. szept. 21. 17:07
 9/11 A kérdező kommentje:
volt egy ilyen kis kancsó aztán az volt az egység
2019. szept. 21. 17:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A légtelenítést/tömörítést a lehető legalaposabban kell elvégezni. Ha pár napja csináltad, akkor nem is vártad meg a megfelelő kötési szilárdság eléréséhez szükséges időt ?!?!
2019. szept. 21. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!