Egy 27cm vastag 180x200 méretű matrac alá milyen sűrű alátámasztású ágyrácsot kell készíteni?
Ágyat tervezek építeni,a kerete és a lábai gerenda lesz,amibe egy beleültethető,kivehető ágyrácsot szeretnék készíteni,első gondolotaim alapján 50x50-es stafniból,rácsszerkezetet.
Sosem volt még matracos ágyam,így fogalmam sincs,hogy ennek a rácsnak milyen közönként kell alátámasztania a matracot,vagy talán a legjobb ha a rácsra kerül egy OSB lap,hogy teljes felületen alátámasszon?
Nálunk mindig eltörtek a gyári rácsok, ezért meguntam és kicseréltem bútorlapra.
Amióta ez van, nem fáj a derekunk.
Az ilyen típusú rácsot viszonylag könnyű elkészíteni 10 centire vannak egymástól a lécek kb.
A lapot nem szokták ajánlani a matrac nem megfelelő szellőzése miatt, de sokan túl merevnek is tartják. Elvileg az ágyrács és a matrac kiegészítik egymást, ezért is lehet annyiféle rácsot venni. Másfélét ajánlanak rugós és fix hab matrac alá.
Köszi,azthittem valami komolyabb dolog ez az ágyrács téma.
Akkor valószínűleg tetőlécből lesz,élére állítva egy létravázas szerkezet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!