Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A ragasztópisztolyos műanyagra...

A ragasztópisztolyos műanyagragasztóban mennyire lehet bízni? Hőre lágyulás miatt főleg?

Figyelt kérdés

Van egy kis aksi, aminek a kapcsolója is meg a DC aljazata is ezzel a pisztolyos műanyagragasztóval van a házhoz fogatva (nemtom mi a hivatalos neve).

Na de pont most a nagy melegekben tapasztaltam, h konkrétan még el is folyt pár helyről a kocsiban ez a ragasztó (pl pont a naptól védő fólián lévő ragasztás szépen oda olvadt a műszerfalra ... és leszedni se nagyon tudom nyom nélkül).

Az a kérdésem h ez itt egy elég szélsőséges eset, mert autó szélvédője mögött, kvéázi szauna volt a kocsiban, vagy mégis hány foktól számíthatok arra h megolvad? Fontos lenne, mert ha már kisebb melegtől is megolvad, akkor nézek valami más, erősebb ragasztót, hát durva lenne ha a DC aljzat elmozogna helyéről .... pedig gyárilag így van.

Van erre valami szabvány vagy esetleg léteznek különböző minőségű és így nagyobb "hőtűrésű" ragasztórudak?

köszönöm a tapasztalatokat

(vagy max még Pálmatex-szel rásegítek ...)

2019. szept. 5. 08:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Van erre valami szabvány vagy esetleg léteznek különböző minőségű és így nagyobb "hőtűrésű" ragasztórudak?"

Kismillió féle létezik. Mond meg a boltban az eladónak, hogy mire kell.

2019. szept. 5. 09:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A "gagyi" otthoni barkács ragasztópisztolyok 100-150 fok körül hevítenek általában, az ipari pisztolyokban használt ragasztóknak valamivel magasabb az olvadáspontja, talán 200 körül.

Életemben nem láttam még olyat, hogy megolvadt volna, csak olyat, hogy felvált a nem megfelelő tapadás miatt.

2019. szept. 5. 10:01
 3/8 A kérdező kommentje:
hidd csak el, majd lefotózom, folyósra olvadt a kocsiban a szélvédő mögött, és annyira durván ráragadt a műszerfalra h a nagy részét leszedtem, de van egy kis maradék, amit sztem csak a műszerfal műanyagával együtt tudnék eltávolítani. (vagy ha megint annyira tűző nap lenne)
2019. szept. 5. 10:26
 4/8 A kérdező kommentje:

"Kismillió féle létezik. Mond meg a boltban az eladónak, hogy mire kell."

most ezt komolyan mondod? hát azt s etudja mi az, volt már h azt mondta nincs, utána én ismertem rá a polcon, h ott van hegyekben. nem nagyon hiszem, h az eladók tisztában vannak még ilyen részletekkel is h melyiknek mennyi az olvadáspontja. de ha tudsz esetleg konkrét típusnevet mondani, aminek magas, azt megköszönném.

2019. szept. 5. 10:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondtam, hogy nem hiszek neked, csak hogy én még életemben nem láttam ilyet. :)

Szerintem nem találsz olyan alternatívát, ami ennyire extrém körülmények közt is megállja a helyét, maximum ipari megoldások között, én a megelőzésre szavazok: ne hagyd a műszerfalon az ilyesmit tojássütögetős melegben. :)

2019. szept. 5. 10:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ragasztórudakból és eddig csak a "normál"(100-140) és magas hőfokút(170-200) láttam.

ha bizonytalan vagy, akkor inkább 2 komponensű ragasztóval old meg, az nem olvad fel, elég erős is. A magas hőfokú rúdhoz, a jó olvadás miatt kell a drága jófajta ragasztópisztoly is.

De ha gyárilag ezzel megragasztották, nem hinném, hogy nyáron kilágyulna.

2019. szept. 5. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Jövő nyáron le fogod tudni szedni a maradék ragasztót.
2019. szept. 6. 20:08
 8/8 A kérdező kommentje:

7

:D hát addig eladni szeretném, szal rosszkor jött ....

2019. szept. 7. 15:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!