Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hasznossá tenni a sötét padlást?

Hasznossá tenni a sötét padlást?

Figyelt kérdés

Adott egy sötét padlás, tipikus padlás sok kacattal most azonban szeretném hasznosítani.

Az lenne a kérdésem hogyan lehetne nem túl drágán kivitelezni hogy világosabb legyen a padlás sőt esetleg még a csillagokat is lehessen látni éjszaka?

Alapvetően nézegettem ezeket a víztiszta azaz átlátszó műanyag tetőket de ahogy tudom ezeknek kettő nagy hibájuk hogy törékenyes és hogy 3-5 év múlva már nem lehet átlátni rajtuk, elszíneződnek, törnek stb. szóval nem háztetőnek valók.

Másik opció az lenne ha üveg-ablakokkal lenne telerakva, ennek kinyitása biztosítaná a szellőzést is ugyanakkor nagyon drága a kivitelezése plusz extra beázási pont az ablakok szigetelése.

Ha bárkinek bármi Hasznos ötlete akad az ötlet kivitelezésének elősegítésében az kérem ne tartsa magában . Köszönöm. Szóval fontos lenne a sok természetes fény, szellőztetés és nem utolsó sorban az éjszakai égbolt láthatósága + az ár . :)

2019. aug. 29. 11:24
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
tolj fel 2 cserepet!
2019. aug. 29. 11:34
 2/9 A kérdező kommentje:

persze ha

1) cserép van rajta

2) minden alkalommal ezzel akarok sz@r@kodni ami nyilván nem így van

2019. aug. 29. 19:50
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
Az üveg ablak a megoldás. Sok helyen használják. Igaz hogy nem olcsó, de valamit valamiért...
2019. aug. 29. 23:28
 4/9 A kérdező kommentje:
az üveg-ablak még alapvetően nem is lenne önmagában drága, de mivel a teljes tetőt a tetején jobb és bal oldalon is meg szeretném csinálni átlátszóra hosszában az már rengeteg anyag, üveggel, ablakkal kisebb vagyon.
2019. aug. 30. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
Miért akarod a teljes tetőt üvegesre? Nyáron meg fogtok főni olyan szauna lesz.
2019. aug. 30. 12:49
 6/9 A kérdező kommentje:
az a baj, ha azt mondom csillagászat kiröhögnek, de nálunk a családban elég nagy a hagyománya és szerencsére olyan területen is élünk ahol elég kevés a fényszennyezés
2019. aug. 30. 15:46
 7/9 anonim ***** válasza:
49%

Aha, így már kezdem érteni. Na ez látod hasznos dolog. Végre van olyan is ebben az országban, aki nem csak a tv-t bámulja.

Úgy gondolom, érdemes lenne más oldalról is megvizsgálni a fölvetést. A csillagok figyelésére komolyabb távcsőre van szükség. Nem tudom, hogy van-e nektek már, vagy később lesz beszerezve.

Meg kéne vizsgálni azt, hogy a távcső forgatása, pozicionálása során a belátni kívánt térszöghöz mekkora nyílás szükséges.

Szerintem a nyílásméretet ennek megfelelően kellene megválasztani és eszerint egy jó konstrukciót kivitelezni.

2019. aug. 30. 18:10
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

Nem értek a csillagászathoz, de üvegen keresztül nem hiszem hogy sokat lehet látni.

Én a helyedben valamilyen síneken csúsztatható tolótetőn gondolkodnék.Nem egyszerű, az biztos.

2019. szept. 1. 11:46
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
A nyaralónk tetőterében egy kis Velux ablak van a cserépfedésbe építve közel 30 éve, ott még soha nem volt beázás.
2019. szept. 1. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!