Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Házilag lehet tömítést csinálni?

Házilag lehet tömítést csinálni?

Figyelt kérdés

Kínai fűkaszám karburátorából kikopott a tömítés és arra gondoltam, hogy készítek bele én magam. A helyzet az, hogy fi..om sincs, milyen anyagból készítsem.

[link]

2019. aug. 22. 15:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%
Klingerit papírból tudsz hozzá vágni.
2019. aug. 22. 16:07
 2/21 A kérdező kommentje:
Olyat hol kapok? Autós boltba?
2019. aug. 22. 16:13
 3/21 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy ezek különböző vastagságúak. Milyen vastagnak kellene lennie?
2019. aug. 22. 16:23
 4/21 anonim ***** válasza:
38%

Ahogyan írták: klingeritből pótold. Leginkább autósboltban vagy barkácsüzletben kapsz.

1. Szedd szét a karburátort.

2. Tisztítsd meg mindkét rész felületét a rátapadt régi klingerittől. NAGYON ÜGYELJ, hogy a karburátorba nehogy beessen egy darabka is, ezért mindig a karburátor lyukától a széle felé kaparjad!

3. Nem azonnal (tehát későn) száradó festékkel fesd be valamelyik részt és helyezd rá a klingeritet: a festék befesti. Pontosan ott vágjad ki, ahol nincs rajta festék.

Csak akkor ajánlom, ha egyébként van ügyességed a barkácsoláshoz, mert nem könnyű munka.

4. A lyukak kivágása után szereld össze a két részt, köztük a klingerittel.

5. Jó erősen húzd meg a csavarokat, különben "kiköpődik" a tömítés, mert nem szorul eléggé a két rész között, aztán kezdheted újból.

Sok sikert!

2019. aug. 22. 16:44
 5/21 anonim ***** válasza:
73%

Klingerit-el én még olyan vastagságban ami jó lenne egy ilyen karburátorhoz, még nem találkoztam sehol.

Biztos lehet rendelni valahonnan, de autósboltokban és barkácsboltokban 2-3-4mm vastag van csak.

Azt meg kivágni egy ilyen kicsi karburátorhoz normálisan házilag nagyon körülményes.

Inkább vegyél ilyet, vagy ehhez hasonló motorokhoz való tömítőpasztát. Én már vagy 10 éve csak ilyet (nem pont ezt, nekem nagyobb kiszerelésben van) használok gond nélkül.

[link]

2019. aug. 22. 16:53
 6/21 anonim ***** válasza:
68%

karburátorban van benzin? :))

csak mert ez a paszta azt írja, hogy ne érintkezzen benzinnel

2019. aug. 22. 17:26
 7/21 anonim ***** válasza:
23%
kemény pvc padlóból? esetleg, és még valami hasonló paszta, ami bírja a benzint, sikaflex? vagy valami benzintank tömítő paszta?
2019. aug. 22. 17:28
 8/21 anonim ***** válasza:
23%
úgy értem a pvc-t kombinálni pasztával
2019. aug. 22. 17:29
 9/21 anonim ***** válasza:
66%

#6 nincs jelentősége, mert közvetlenül nem érintkezik benzinnel.

De akkor itt egy másik:

[link]

Onnantól kezdve, hogy meghúzod a csavarokat és megköt az anyag, a benzin már nem jut be két felület közé, így nem tudja megenni a tömítést.

2019. aug. 22. 17:58
 10/21 anonim ***** válasza:
78%

A karburátorba hova szeretnél tömítést készíteni ?

Ha jól érzem neked nem is a karburátorba kellene a tömítés, hanem a karbi és a szívó torok közé.

Ne kínlódj vele pár forintért tudsz venni újat.

2019. aug. 22. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!