Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Láncfűrész orrkerék zsírzására...

Láncfűrész orrkerék zsírzására jó a grafitos zsír?

Figyelt kérdés
2019. aug. 18. 10:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%

Orr kereket nem szoktak zsírozni,sem olajozni.

Megkapja az a kenést a lánctól.

2019. aug. 18. 12:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Van tapasztalat bőven...
2019. aug. 18. 12:27
 3/12 anonim ***** válasza:
39%

Ott azért eléggé tud melegedni szóval jó lesz a grafitos, de azzal csak az a probléma hogy nagyon könnyen fog odatapadni a fűrészpor és akkor elég hamar oda fog kötni, keményedni stb.. és utána rosszabbul fog járni maga a cucc.

Amit az első írt az igaz hogy oda kerül némi olaj a láncról, de az annyira minimális hogy éppen csak pici réteg lesz rajta ami semmire nem elég. Esetleg valami szilikonos kenőanyaggal ha bekened az is sokat segít, csak igazából akármivel kened be hamar ráfog tapadni a fűrészpor és akkor csak odakövesedik, rosszabb lesz. Célszerű minden használat után kipucolni, és bekenni és úgy eltenni hogy ha legközelebb szükség van rá csak előkapod és már tudod is használni. Ha csak néhány fadarab vágására veszed elő akkor nem kell pucolni mert nem rakódik le annyira vészesen, de ha sokat használod akkor igen.

2019. aug. 18. 13:40
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

Pár hónapja vettem 1 Husqvarna lánc fűrészt.

Most csak a kérdés miatt vettem elő a kezelési könyvét .

A karbantartásnál 1 betű sincs arról,hogy az orr kereket kenni kellene valamivel is .

1 voltam .

2019. aug. 18. 16:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Persze, mert ha kipottyanik az orrkerék új lapot veszel tőlük...
2019. aug. 18. 21:13
 6/12 A kérdező kommentje:
2019. aug. 18. 21:15
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

20 éve használok láncfűrészeket, az 50 ezrestől a 200-300 ezresig mindenfélém volt már.

Soha életemben nem zsíroztam, kenegettem semmivel a vezető csillagkerekét, és soha nem is volt vele még gond addig még cserére nem érett (évi 60-80 köbmétert vágok össze a családnak)

2019. aug. 19. 02:01
 8/12 A kérdező kommentje:
Pedig ezeket a zsírzókat, kifúrt vezetőket nem a semmiért találták ki.
2019. aug. 19. 15:30
 9/12 anonim ***** válasza:
A grafitos jobban melegszik a belső súrlódásával. Sima műszerolaj a tankönyvi ajánlás. Egy apró fecskendő elég rá, pár forint a patikában.
2019. aug. 19. 16:26
 10/12 anonim válasza:

A stihlnalkalmazza a lanckenonugyis keni elvet.

Oregon, Yato stb vezetokon vam zsirzo lyuk.

Sima mezei litiumos zsir.

Amugy vmennyire keni a lanckeno de meg lehet kenni.

Kis fecskendobe betolom a zsirt es belenyomom.

2019. aug. 24. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!