Amikor még nem volt divat a flex régen, mivel vágták a vasanyagot?
Most már ugye mindenki használ szinte legalább egy 125-ös kisflexet, ha vasanyagból kell ezt-azt barkácsolgatni, vagy hegesztéshez méretre vágni a profilokat. Gyorsdarabolót(nagyflex) is most már könnyű beszerezni.
Régen mivel vágták a vasat a házi barkácsolók? Pl. Zártszelvényeket, szögvasakat, stb. Gondolom nem volt minden garázsban keretes fűrészgép.
Kézi keretes fűrészel dolgoztak és fizikai kézi erőt használtak annó,a barkácsolók.. Kézzel vágták elődeink a szögvasat/zártszelvényt,mikor kerítést eszkábáltak.
Én is kézzel vágtam/reszeltem ki a kalapács profilt az 50dkg kalapácsnak,... a suliban a nyers tömbvasból még 1992-ben.
iparban már a múlt század elején közepén is használtak elektromos darabolót, fúrót
sőt öregeink, azok öregei is használtak már flexet pl, csak akkor még egy évi fizu volt
na de azok még működnek...
a barkácsolók meg vagy nyugatról szereztek valami olcsót, használtat, vagy maradt a kézi vágás, fűrészelés, reszelés, amerikaneres fúrás, vagy kölcsön kérték a szomszéd szerelőtől...
3. vagyok
fűrészkeretet mi is csináltunk, most hogy olvasom, meg kalapácsot is
hogy ezek hova lettek?
ami meg van az a párhuzam szorító, ami semmire nem jó...
na meg a boxer, szamurájkard :)
1988
Fűrészkeret, kalapácsfej, és volt még nálunk levélnehezék meg másodikban a gépműhelyben függőón.
A kalapácsfej kivételével megvannak. :D
Például kecskével.
No nem a kétszarvúval, hanem a 200kg-os motoros keretes fűrésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!