Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Panel lakás ablaka alá,...

Panel lakás ablaka alá, kívülre lehet balkonláda szerűséget felszerelni?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet ezt megcsinálni?

Kell hozzá valamilyen engedély...?

Láttam már máshol hogy muskátlik meg mályvák ülnek az ablak alatt, és mivel nincs erkélyem én is szeretnék valami hasonlót.

2019. aug. 9. 09:25
 1/5 A kérdező kommentje:

Ja igen, még annyi hogy az első emeleten lakunk, szóval gondolom könnyebb megoldási mint a 10-en,viszont nem hiszem hogy örülnének neki ha egy 20 méteres letraval oda állnék az ablak alá.

Esetleg azt megoldani, hogy a párkányra rögzíteni? Elég keskeny de valami ilyesmiben gondolkodom.

2019. aug. 9. 09:28
 2/5 anonim ***** válasza:

A párkányra talán le lehet dűbelezni egy ilyet felülről.

[link]

2019. aug. 9. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudok arról, hogy ezt engedélyeztetni kellene.

Megoldásként inkább azt ajánlom, hogy ne az ablak alá, hanem az ablak párkányára helyezd el a virágokat.

NAGYON ÜGYELJ arra, hogy a cserepek (alacsony növény estében) nagy szélvihar estében se repüljenek le az ablakból. Ez megoldható pl. egy lapos vassal, aminek a két végét megfelelő hosszan derékszögben behajtod (tkp. egy hosszú, szögletes C alakot kapsz), és a behajlított végeit átfúrod és így rögzíted a falba. Lényeg, hogy nagyobb szélvihar esetén se potyogjanak a virágcserepek a járdára ill. az ablak alá. Ha pl. panelprogram esetén burkolva van az épület, a rögzítés ne csak a burkolatba, hanem magába a falba eresztve történjen!

2019. aug. 9. 18:36
 4/5 anonim válasza:
Nagypapám jó bádogos, ő bármilyen virágládatartót elkészít méretre, és fel is szerel ha megkéred rá. Ha kell megadom a számát
2019. aug. 10. 21:19
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, megnézem a parkanyt hátha elbírja és el is fér rá. Legfeljebb majd rogzitem valahogy a cserepeket is.

Miskolcon élek egyébként, nem tudom nagypapád dolgozik e a környéken.

2019. aug. 11. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!