Két kisebb méretű egymás melletti tetőtéri szobába milyen klímát lenne célszerű használni?
A mi nyaralónkban(Cserépfalu)is egy van.
Eredetileg multit akartunk,egy kültéri,két beltérivel,de olyan horror drága lett volna,hogy elvetettük.
Úgy hogy egyet vettünk,3,5kw-st,és a beltéri úgy van rakva,hogy a 10 centis válaszfalon egy kb.50x50-s lyuk lett vágva,így mindkét helyiséget egyformán hűti//fűti.
Mi ezt 2 éve vettük a Metroban,Airfel a neve,és ősszel kifutó akcióban volt 70k körül.
Ha, hűteni és fűteni szeretnél vele akkor fűtésre optimalizált klímára van szükséged. Az hogy konkrétan milyet inkább a zsebed fogja eldönteni meg a benne lévő pénz :)
Alsó, közép, vagy felső kategória a kínálat, nyilván a nevéből is adódóan a legalja az alsó amit a legtöbb webshop és az áruházakban kapható klímák képviselnek tehát hipermarketek. Ez a 140-150 ezer alatti, ezekkel nem az a baj, hogy nem működnek ha fel van szerelve, hanem hogy nem 15 évre tervezték és minőségről nem beszélhetünk. Nagyobb baj az hogy nincs márkaszerviz, szervizháttér, alkatrészek hiba esetére és persze ezekben a márkákban érdekelt tapasztal szakember aki javít is nem csak szerel. Jellemzően 2,3,4 év alatt romlanak átlagba, főleg ha használják őket rendesen. Én a VORTEX nevezetű márkával jártam meg pár éve mindennel együtt 200 ezret dobtam ki mert hamar elromlott és persze vennem kellett egy újat (de nem VORTEX-et). Mondjuk ebben a kategóriában fűtésre tervezett klímát nem nagyon találsz.
A középkategóriában legismertebb megbízható márkák a MIDEA és a GREE ezek rendelkeznek 3-5 év garanciával, szervizháttérrel és megfelelő alkatrész támogatással. Fűtés esetében nagyobb és szélesebb választéka a GREE-nek 200 körül már találsz megfelelőt, ezekben már beépített WIFI van és a kültéri egység téliesített (fagyvédelemmel ellátott). A GREE gyárt felső kategóriában is, de ezek a legdrágább klímái is 3,5kW esetében 300-350 ezer körül vannak, de ezek profi fűtő konstrukciók, akár -30 fok külső hőmérsékleten is megfelelő hatékonysággal fűtenek.
Prémiumnál: Panasonic, Toshiba, Mitsubishi márkák között találsz megfelelő fűtő klímát, de 500 ezer alatt ne is nagyon keresgélj, ugyan van alatta is, de kisebb tudással, a jobbak -35 fok külső hőmérsékletnél sem állnak le. Nekem MIDEA és GREE gyártmányok vannak, tökéletesen elégedett vagyok, főleg a GREE-vel mert abból fűtő klímát vettem, mivel télen állandó jelleggel évek óta azzal fűtünk, én olyat választottam amiben WIFI van és spec. filterek ezüst ION, pollen és társai. Hívj ki szakembert, hogy mérje fel ő megmondja lehet e 1 klímával vagy kettővel, a multi duál split klímát felejtsed el, ha az olcsóbbat veszed akkor is fél millába állna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!