Kifizettem a kauciót, de mégse költözök, visszakapom a pénzt?
Figyelt kérdés
Július 1-től költöztem volna másik városba, de a jelenlegi városomban adódott egy munkalehetőség, így mégse költöznék az albérletbe. A kauciót kifizettem, papírt is irtunk az átvételéről. Visszakaphatom azt a pénzt?2019. jún. 19. 19:37
11/18 anonim válasza:
A foglaló nem jár vissza, a kaució igen.
Viszont a kauciót a birtokbavétel napján kell fizetni, amikor megkaptad a kulcsokat, stb.
Tehát nem szabadott volna a smemiért kauciót fizetni.
A szerződés pedig ki kell térjen erre az esetre.
12/18 anonim válasza:
keresztet vethetsz rá
elkapkodtad
13/18 anonim válasza:
Ha csak arról van papír, hogy kauciót átvett tőled (valamire), akkor semmi jogalapja nincs visszatartani. Nyugodtan szólj neki, hogy kéred vissza, végső esetben fizetési felszólítás majd fizetési meghagyás.
14/18 anonim válasza:
"2 havi kaució, szerződést még nem irtunk, csak arról van papír, hogy átadtam a kauciót."
Bocs, de szerepel ez a szó a papírodon, hogy "kaució"?
Vagy csak te gondoltad annak, míg a bérbeadó meg foglalónak gondolta??!
15/18 anonim válasza:
Ha kerítesz magad helyett bérlőt, én simán visszaadnám.
16/18 anonim válasza:
Nem írtátok alá a szerződést, és te már fizettél? Nehéz ügy! De ha a másik oldalt nézed, te elálltál a szerződéstől (mert azért neked volt egy "ráutaló magatartásod") és ezzel azért kárt okoztál a másik félnek (Elmaradt anyagi haszon, újabb meghírdetés...) Egyhavi bérleti díj azért jogos lenne neki. Na az új szerződésben azért figyelj oda, hogy nehogy te essél ebbe a csapdába bele, hogy 19.-én szól a tulaj,hogy elsejétől már nem lakhatsz ott.
17/18 A kérdező kommentje:
visszakaptam :D
2019. júl. 21. 12:28
18/18 anonim válasza:
Jó hallani, hogy vannak még rendes emberek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!