Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Másfél szobás panellakásra...

Másfél szobás panellakásra fizetek 40 ezres rezsit, de számlát nem akar adni a főbérlő. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Második albérletünkben vagyunk. Lassan egy éve itt élünk. Sajnos nem volt túl gördülékeny a viszonyunk a főbérlővel, ugyanis egy jó ideje 37-40 000 Ft rezsit fizetünk, ami elég súlyos. Eleinte 20-23 000 Ft volt havonta a rezsink. Itt a június, eddig 35-37 000 Ft-okát fizettünk. Betudtuk, hogy rendben, ebben biztosan benne van a fűtés. (központi) na de június van, ebben a hónapban 41 000 Ft rezsit kér tőlünk a főbérlő. Már nagyon elegem van ebból, mert a szomszédok 2 gyerekkel sem fizetnek ennyit. Mi sem fogyasztunk többet az átlagnál. Erre a reklamálásunkra azt a választ kaptuk, hogy nem küldözgetni nekünk a számlákat, mert nincs rá ideje. Plusz ebben a hónapban az albérleti díjat is meg emelte 20 000 Ft-tal. Azt mondta. Ha kíváncsiak vagyunk a számlákra, mi menjünk el hozzá (kb 50 km-re lakik) mondtam neki, hogy ne haragudjon de nem fogok minden hónapban lekocsikázni emiatt. A bérleti díjjal is minden hónapban futkosnunk kell az ő családjához, akik közelebb laknak hozzánk. De ha nem vagyok hajlandó fizetni, fenyeget, hogy másnap reggel költözzek. Ezt megteheti? Én mit tehetek? Mi a legokosabb út?
2019. jún. 11. 16:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem rohadt gyorsan keressetek másik albérletet, ez a rezsi egy vicc egy másfél szobás lakásra, amiben ha jól értem ketten vagytok.

Megmondjátok, hogy ezentúl számla nélkül semmit sem fizettek és csókolom.

2019. jún. 11. 18:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Bemondás alapján fizetni rezsit? Soha! Legjobb ha elköltöztök mielőbb. Full lehúzás az egész.
2019. jún. 11. 18:24
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Miért nem fotózza le a számlát és küldi el emailben?
2019. jún. 11. 18:33
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
,,, vagy mutassa meg skype-on.
2019. jún. 11. 19:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja-ja. Fotózza le vagy scannelje be a számlákat, s küldje át e-mailben! Ahhoz nem kell találkozni, hogy bemutassa a számlákat! Ne legyetek balekok!
2019. jún. 14. 09:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha nem kötöttetek írásban szerződést, akkor sürgősen keress másik albit.

Ha van szerződés akkor nem rakhat ki másnap. Írásban kell felmondania, és a felmondás a Ptk szerint minimum 60 nap.

Egyébként, a bérlő az ingatlan birtokosa. ( a tulajdon és a birtok elválik egymástól)Be sem kell engedned a tulajt, a jog a birtokost védi nem a tulajdonost.

Én nem fizetnék rezsit számla nélkül egy fillért sem. Mondom én, aki kiad lakást. Ilyet amit te leírsz sosem tennék egy bérlővel. Igenis írásba korrekt feltételeket kell lefektetni.

2019. júl. 11. 23:59
 17/18 anonim ***** válasza:

A közös képviselettel beszélj, hogy mennyi a közös költség, mit tartalmaz! Sok helyen a vizet és fűtést is tartalmazza.

Azt számold ki a lelakott hónapokra, és mondd a bérbeadódnak, hogy annyit vagy hajlandó fizetni számla nélkül. Az eddig befizetett plusz rezsit pedig a jövőben a közös költségre betörleszted, és ha csak elfogyott, akkor fizetsz újra közös költséget.

2019. júl. 12. 05:37
 18/18 anonim ***** válasza:
Hívd fel a tulajdonost
2023. jan. 23. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!