Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi van ilyenkor?

Mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Albérletben laktam , és a tulajdonos nem jelentette be az áramszolgáltatónál, hogy laknak a lakásban, és általány díjat kellett csak fizetni havonta , amit velem sem közölt. Most kiköltöztem, és a tulajdonos a leolvasás után egy 123 ezer forintos számlát adott nekem, mert hogy annyi áram fogyott a közel 1 év ott tartózkodásom alatt. Köteles vagyok ezt kifizetni így, hogy tulajdonosi mulasztás történt ?
2019. jún. 11. 11:48
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Nyilván havi szinten 10-12 ezer forintot könnyebben kifizettem volna , mint egyben majdnem egy havi fizetésem összegét.
2019. jún. 11. 11:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell fizetned, hiszen elhasználtad ez tény. Más kérdés, hogy ez így elég inkorrekt, illetve kérdés, hogy mikor beköltöztél nem nézted meg az órát?

Mi havonta fényképezzük és küldjük a tulajnak, másképp bele se mentem volna egy ilyenbe, mert mindig ez a vége sajnos :(

2019. jún. 11. 11:59
 3/14 A kérdező kommentje:
És akkor ha ezt kifizetem akkor a havi általánnyal mi a helyzet? Azt is nekem kell. Mert elvileg akkor ez a 123 ezer forint a fogyasztás. Ha ezt is , és azt általány díjat is én fizetem az jóval többre jön ki, mint amennyit elhasználtam
2019. jún. 11. 12:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Az elszámoló számla az átalányként befizetett részszámlákon túli fogyasztás költsége.

Az óraállást ellenőrizted (kezdő - záró)?

Felhasználás helye stimmel?

2019. jún. 11. 12:20
 5/14 A kérdező kommentje:
A felhasználási hely stimmel, viszont nem értem akkor sem. Én otthon havi 12-14 ezer forintot fizettem fogyasztás alapján, illetve amikor beköltöztem az albérletbe a tulajdonos is azt mondta , hogy mindent fogyasztás alapján fizetek. Erre most kiderül (pont amikor elköltözöm érdekes módon) hogy ennyi pénzt még oda kellene adnom neki. Szerintem ez egyáltalán nem fer, mert egyrészt félre is vezetett, másrészt az eonnak ezt nem egybe kellett volna kifizetnem. Lehet hogy jogi útra fogom vinni az ügyet, hogy legalább egy reszletfizetèst elèrjek
2019. jún. 11. 12:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt nyomon követted, hogy hány kWh mennyiséget használtál havonta? Ha a tulaj azt mondta fogyasztás alapján fizetsz, akkor biztos kellett havonta olvasni az órákat...
2019. jún. 11. 12:51
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

A szolgáltatót nem érdekli ki lakott a lakásban.

A szolgáltató a tulajjal áll jogvíszonyban

A mostani elszámolásnál ott a számlán mikor olvasták le a mérőórát,hány Kw fogyott el.Ha már ott laktál ,te fogyasztottad el.Ne tagadd a kifizetést,de csak úgy havi elosztásban ahogy ő is tette.Nem szólt,mert valószinűleg egy összegben szerette volna pénz viszont látni .

Mehet a biróságra,a biró is látni fogja,nem a fizetés ellen vagy ,hanem a módjával nem értesz egyet .

2019. jún. 11. 13:03
 8/14 mindentudó99 ***** válasza:
Leírhatnad mennyit fizettél havonta és miket használtál milyen áramfogyasztókat. Mindjárt kiderülne irreális e a dolog. Mert ha egy tv egy laptop es egy hútő és fizettél havi 7bezret akkor ez az összeg teljesen irreális.
2019. jún. 11. 13:15
 9/14 anonim ***** válasza:
39%

Akkor kellet volna, hogy ilyen nagy arcod legyen, amikor már az első hónap után nem szóltál neki, hogy itt valami nem stimmel!

De nem, egyszerűbb(?) volt szépen csendben maradni, lapítani, mint az a bizonyos a fűben. Viheted perre, csak semmi esélyed semmire. Mulasztást vélsz felfedezni tulajdonosi oldalon, persze a saját magad mulasztását figyelmen kívül hagyod. Hidd el, majd a bíróság figyelembe fogja venni, fizetheted a perköltséget, ügyvédet is.

2019. jún. 11. 14:59
 10/14 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy emiatt most arcoskodnèk.

Èn szóvá is tettem, hogy kevés amit fizetek, de azt mondta, hogy ha ennyi jön, akkor ennyi jön. Mit tudtam volna a mèg csinálni. A lakásba bejelentkezve nem voltam, nem intèzkedhettem senki helyett. Ügyvédem van egyébként, nem most szereznèk. És igen, mulasztást vélek felfedezni, mert amikor egy lakást kiad valaki, akkor nem általány díjas fizetésen kell hagyni a számlákat, főleg ha úgy van megbeszélve hogy havonta fogyasztás alapján fizetek, és a szerződésben is ez szerepel.

2019. jún. 11. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!