Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennétek tovább, vagy maradnát...

Mennétek tovább, vagy maradnátok még ebben az albérletben?

Figyelt kérdés

5 éve élek már itt. Elég vacak környéken van a lakás, az elhelyezkedése katasztrófa, sötét a szoba és nem is túl szép, kissé megrepedezett a csempe meg ilyen apróságok - legalább a nagyibútorokat már kicseréltem ennyi idő alatt teljesen :D Érzékeny vagyok a wifire és a hálószobában csak tizenkettő jelet lehet fogni... állandó sípolást hallok, bár a szomszéd csapágyas légkondija mellett az még nem is olyan vészes.

Cserében viszont a piaci viszonyokhoz képest kifejezetten alacsony a lakbér, a közlekedés kiváló, minden sétatávolságra van, a tulaj utoljára négy éve volt idefent, szóval nem jár a nyakamra és én rigolyás is vagyok a személyes teremre. Nem bánja a két macskámat sem, sőt. Zenélek, igyekszem nem hangoskodni, de az akusztikus gitárt nem lehet elnémítani és valami csoda, de egyik szomszádomat sem zavarja.

Anyagilag már megengedhetnék magamnak egy sokkal-sokkal jobbat is, kicsit ciki is már egy ilyen lepukkant lakásban, mégis félek váltani. Lehet ramaty ez a hely, de hol találok olyan albérletet, ahová vihetem a macskáimat, a bútoraimat, a hangszereimet, nagyobb összegeket félre tudok tenni és csak a bérleti díjat kell utalnom és nem zaklatnak, szimatolnak utánam, nem akarnak átbzni semmivel? A tulajom teljesen korrekt, szeretem nagyon. Ha nem nézem magát a lakást, egy álom tőle bérelni.

Nézelődtem mostanában azért, de valahogy semmi nem jó. Egyszer voltam lakásnézőben a hermina baunál is, na az kész kabaré volt, könnyes búcsút is vettem tőlük rögtön.

Nektek mik a tapasztalataitok, megéri váltani, vagy túl nagyok az igényeim? :)

Nem szeretnék azután koppanni, hogy itthagytam ezt az albérletet, macskákkal baromi nehéz költözni :(

2019. máj. 10. 08:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi, próbálok mindenkinek válaszolni :)

6-os, na igen, nekem is az a rémálmom, hogy költözködni kell. Pláne ennyi cuccal, macskákkal... abszolút nem is olcsó mulatság, sok olyan dolgom van, amit nehéz átvinni, a zongora, a súlyzóim, a nehéz háztartási gépek, a gatyám is rámegy a költöztetőkre, ha én valahová beköltözöm, ott évekig ott is maradok :D

7-es, mint írtam, a lakás sajnos nem játszik, kertes házat terveztem. Tudnék venni ha muszáj lenne, de nem akarok, felesleges nyűg lenne és elvenné a pénzt onnan, ahová tényleg kell. Jelenleg le van kötve a pénzem nagy része, még úgy legalább két évig nem nyúlnék hozzá.

8-as, esküszöm, nem tudom, milyen szaga lehet egy macskának, ami megérződik a lakáson :) Nekik szó szerint frissen sült keksz illatuk van, azt is csak közelről érezni, abszolút nem kellemetlen. Alom jöhetne még szóba, de tisztán tartom, odáig még sosem jutottunk el, hogy szaga legyen, mert iszonyat kényes vagyok rá. A festés nem értem, miért probléma, én eddig mindenhol csináltam magam után tisztasági festést, benne is van általában a szerződésben.

Mivel nekem teljesen bútorozatlan lakás kell, igazából nem is tudnának kárt csinálni egyáltalán. Nem is szoktak, meg vannak nevelve :)

9-es, a lakás legalább 40m2-es kéne legyen, igazából 250-ig jó vagyok, de valahol 150k körül húzódik a lélektani határ, mert szeretek félrerakni és élni is mellette :) Nem kéri, nincs mit helyreállítani. Jó illat van, tisztaság, nincsenek sehol - általunk okozott- károk, a bútorok mind sajátjaim. A festés meg magunk után alap nyilván. Jobb állapotban van most a lakás, mint amikor beköltöztem.

2019. máj. 11. 13:32
 12/17 A kérdező kommentje:

Jaj, a Hermina :D

Olvasgattam ezeket a cikkeket én is, de mivel kifejezetten bérelni akartam tőlük, úgy voltam vele, hogy szerződés mellett hogy tudnának kiszúrni velem?

Újépítésű, erkélyes lakást hirdettek havi 145k-ért, azt hiszem, 42m2-est. Felhívtam őket, persze, macskák jöhetnek, semmi gond, megbeszéltük, hogy mikor mehetek megnézni, bár már akkor gyanús volt, hogy ez elég olcsó lesz így. Kicsivel előbb értem oda, a kolléganő pont akkor vitte fel a másik hülyét, mármint bocsánat, a másik kuncsaftot, még előttem. Kiderült, hogy 15 percenként tartanak körutat, annyian szoktak odamenni. Áh, ez se gyanús, neeem...

Odafent újfent kiderült, hogy nem is azt a lakást mutogatják, amiért én jelentkeztem, hanem egy másikat, de hogy az is ugyanígy néz ki, csak még nem költözött ki az előző bérlő. Kösz :D

A lakásból gyönyörű látvány tárult elém a szemben lévő építkezésre, ugyanis a szomszédos épületük még el sem készült. Nagyon ügyesen akkor hívtak oda, amikor nem zajlottak munkálatok.

Ezt még úgy el is néztem volna talán, de amikor rákérdeztem, hogy hány havi kaucióval lehet foglalni, a hölgy készségesen a kezembe nyomott egy papírt, hogy töltsem majd ki foglalás előtt. Nyilatkozat arról, hogy én beleegyezem, hogy a tulajdonos választja majd ki a megfelelő albérlőt és adatbekérő lap egyben. Na én ilyet még nem pipáltam, nemcsak a közvetlen főnököm telefonszámát kérte (nem mondom, nincs takargatnivalóm, de elég cikis, ha azzal zaklatják a főnökömet, hogy épp albérletet készülök váltani), hanem az adószámomtól kezdve mindent. Nem mellesleg megemlítette finoman, hogy az állattartás feláras, amivel nekem továbbra sem lett volna gondom, ha nem sunnyogják el, de épp ezt tették.

Itt ment el a kedvem az egésztől, persze, óvatosnak sem árt lenni, de ha valaki úgy le akar egy nyomorult albérletért nyomozni, mintha az FBI kötelékébe jelentkeztél volna, az miket találhat ki bérlés alatt? :D

Plusz ki az a hülye, aki minden személyes adatát megadja szerződésen kívül, a bankkártyám két oldaláról nem kell másolat? Valami itt nagyon nem volt rendben, még azt is kinézem belőlük, hogy elnyelik a foglalót, vagy ilyesmi.

Áhh, kész vicc.

2019. máj. 11. 13:47
 13/17 A kérdező kommentje:

Egyébként köszönöm, úgy döntöttem, hogy maradunk :) Biztos ami biztos, itt legalább már nem érhetnek meglepetések.

A felújítást egyébként meg fogom ejteni valószínűleg.

Jelenleg 65 ezret fizetek az albérletért, ami a mai piacon egy belvárosi lakásért konkrétan semmi, belefér bőven, hogy ráfordítsak egy kicsit, nekem is kellemesebb lesz, a tulaj meg legalább elmondhatja, hogy tényleg rászolgáltam a bizalmára, koszos büdös állattartóként :D

2019. máj. 11. 13:50
 14/17 anonim ***** válasza:

12: Pedig ez normális albérlőválasztáskor.

Én vásárolni akartam, de nem voltak hajlandók információkat adni a hirdetett lakásról!!

2019. máj. 11. 13:55
 15/17 A kérdező kommentje:

Hát, gyakorlatilag én sem kaptam, az "ez is ugyanilyen" holott kisebb és más alaprajzú lakást mutattak, az minden, csak nem infó :) Főleg ha azt is vesszük, hogy nem első bérlője lettem volna a lakásnak, aztán foglaló után jöhetett volna a meglepi, amikor benyitok a frissen leamortizált új otthonomba :D Nem nagyon kockáztattam ezt így meg. Meg lehet el vagyok kapatva, de még sosem akartak így benézni a seggembe, ha albérletet kerestem, adok én akár számlakivonatot is, vagy akármit, de hogy így látatlanban ismeretleneknek minden adatom, attól mentsen meg az ég. Arra van a bérleti szerződés, hogy senki ne tudjon trükközni. Még gyerekkel sem megyek, hogy attól kéne félnie, hogy esetleg nem tud kirakni.

Nagyon simlis társaságnak tűnik. Ha nem az, összességében akkor sem tetszett az eljárás :)

2019. máj. 11. 14:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Ja, látatlanba kellett volna szerződjél?... Az fsza!!:))))
2019. máj. 11. 14:08
 17/17 anonim ***** válasza:

nem akarok befolyásolni, csak elmesélni a hasonló sztorimat. Igaz ez Londonban volt, szóval lehet nem is nagyon életképes a te szitudnál. Egy hasonló lakást adtam fel, egy olyan tipikus álomlakásért. Bementem, és beleszerettem. bőrfotelek, HATALMAS tv piszoár a wc-ben.

Haggyuk figyelmen kívül, hogy az én pénztárcámnak qva drága volt, de rengeteg más tényező volt, ami miatt megbántam. A társasház átlag életkora 60-70 felé volt, én nem hangoskodhattam, de ők hihetetlenül hangosak voltak. (nem vicc)

meló gugli szerint negyven perc távolságra volt, az élet szerint min másfél két óra.

Nem részletezem, de 3 hónap után tipliztem, és a mai napig megszakad a szívem az érintőképernyős hűtő, a led hangulatvilágítású háló, és a piszoár a wcben miatt, de szarul éreztem ott magam. Egyedül, magányosan.

Ez most neked biztos nem életszerű, csak el akartam mesélni egy példázatot az ősi és nagyon igaz magyar mondásra: Ami több, az nem biztos, hogy jobb.

2019. máj. 11. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!