Miért mindig a kiadókat támadják, hogy sok amit kérnek? Benne vagyok néhány albis csoportban, és írják, hogy "nem sül le a bőr rólad szégyenedben"?
Ha nekem lenne kiadó lakásom vagy szobám, én is a legmagasabb áron próbálnám kiadni, amiért kiveszik.
Ki kell használni, hogy a termék (albérlet) iránt alacsony a kínálat, hiány van.
Van hogy szidkozódnak (nem tudom, biztos frusztrált albérlet keresők), amikor egy nem túl jó állapotú "lyukat" (18nm-es minigarzon) akarnak 150+rezsiért kiadni, vagy egy kis szobát rezsivel 100-ért.
Vagy csak egy ágyat egy szobában 60-70-ért.
Mégis sivalkodnak sokan, de a sivalkodásuk ellenére 2 nap múlva már nincs fent a hirdetés, mert elkelt. Vannak akiknek pénzük is van és fizetni is tudnak, nem csak sivalkodni, akkor mit foglalkozzon a sivalkodókkal?
Egyébként aki többet tud fizetni, annak van pénze, lehet hogy igényesebb és időben fizet, ha kárt okoz megtéríti, tehát én is ilyen bérlőt szeretnék.
Nem az a lényeg, hogy a legmagasabb áron legyen kiadva, hanem az, hogy KINEK!
Ismerek olyat, aki a teljesen jó 46 m2-es 1,5 szobás belvárosi lakását 100 +rezsiért adja ki, de csak egyedülálló értelmiségi férfinek, akik 5-8 évekig élnek nála. Nincs nyüzsgés, főzőcske, éjjel-nappal mosás, mert ezekre ez nem jellemző. Ettől nem tér el és nem volt oka eddig megbánni.
Aki kiadja fűnek-fának minél többért, annál átjáróház van és örökké a lakással vagy a bérlőkereséssel kell foglalkozni.
Igazad van, 2-es, de ebben az esetben is a kiadót szidják, hogy diszkriminatív, olyan hatalmuk van, hogy bármit megtehet, válogat, stb.
Ha sokat kér, vagy nagyon válogatós a kiadó, akkor az az ő baja, hogy nem fogja tudni kiadni a lakását.
De nem így van, hiszen találnak bérlőt így is.
Első:
Meghirdet egy garzont 130+rezsiért, és talál rá 5-6 jelentkezőt, akik közül válogat.
Tehát megvan fix. 130
Miért legyen arra tekintettel, hogy valaki nem jön ki a 220 ezres fizetéséből?
Ha megsajnálja, és oda adja neki mondjuk 70+rezsiért, az azt jelenti, hogy havi 60-at csakúgy kidob az ablakon jótékonykodásból.
Miért támogatna egy idegent ennyi pénzzel?
Persze, hogy válogat, ki ne válogatna? Nem jótékonysági intézmény az ingatlankiadás.
Amerikában, Kanadában, Ausztráliában, stb. a lakóbizottság előtt kell vizsgát tenni, önéletrajzzal, jövedelemigazolással, aztán majd értesítik,... vagy nem.
És mégis sorban állnak egy-egy alkalminak tűnő, vagy jobb lakásért.
A lakóhely, szomszédok kategóriàban leírtam, hogy mi a véleményem a mindenàron egyetemet végzett, fővàrosfanatikusokról, a kérdés az, hogy miért ilyen drágàk az albérletek.
Leírtam, hogy tàvol a fővàrostól, diploma nélkül, remek szakmàval milyen életszínvonalon élünk.
Akit érdekel olvassa el.
Írtam a kiadott kertes hàzamról is.
Tulaj is vagyok és bérlő is egyben (más városban bérlek, ahol nincs ingatlanom).
Facebookon beléptem egy albérletes csoportba, és megdöbbentett, hogy egy-egy hirdetés alatt milyen lincshangulat alakul ki.
Anyáznak, írják, hogy hatósági árszabályozás kéne, meg kéne határozni a max. árakat, stb.
Gyerekkel, kutyával, kisebbséginek, munkásnak még nehezebb találni.
Mindenki értelmiségit, egyedülállót vagy gyermektelen párt keres.
De miért a főbérlőt kell anyázni? Ők sem jótékonysági intézmény!!!
Minden szolgáltatást pontosan meg kell fizetni. Én is azt mondtam, hogy fú, de drága, egy rossz gondolatom nem volt a hirdetővel kapcsolatban.
Miért nem lehet megérteni, hogy teljesen természetes, hogy nem érdekli, hogy mennyi neked a fizetésed, és hogy jössz ki belőle?
A fodrászt érdekli? Az éttermet? A péket érdekli? A Tescot? Az autókereskedést? Az internetszolgáltatót, mobilszolgáltatót? A bankot?
Ki az, aki megkérdezi vásárlásnál, hogy mennyi a fizetésed, hogy jössz ki belőle, majd ahhoz szabjuk az árat?
Emberek-lakóhely, szomszédok
Az albérletàrakról ment a vita, hogy miért ennyire dràgàk.
Valójában mi a kérdésed célja???
Ezt írod: "akkor mit foglalkozzon a sivalkodókkal?"
De épp Te magad nem tudsz ezen túllépni és te foglalkozol velük a leginkább!
Nem csak a kérdésedben, hanem a kommentjeidben is sorra írod le ugyanazokat, amikről előző mondatban meg azt írod, hogy miért kell ezzel foglalkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!