Albérlőként van jogom rendőrt hívni?
A felettünk lakó szomszéd rendszerint csatazajt produkál, ami nappal is rendkívül zavaró, hiszen se pihenni se tanulni nem lehet tisztességgel. Állandó bútor dobálás(??) ordító tv. A fal is megrepedt már egy-két nagyobb csattanástól, el nrm tudom képzelni mit művelnek odafenn. A nagyobb probléma, hogy ez éjszaka is így megy. Többször volt már, hogy fel2 kor felmentem, bekopogtam. Ott vihogott a pár a konyhában, ajtót nyitni persze nem akartak. Ezáltal szólni sem tudok nekik levélen kívül máshogy. Írtam nekik udvarias levelet, hogy legalább este 10 és reggel 6 között ne csinálják ezt, azóta rosszabb a helyzet, élvezik. Füldugót próbáltuk, annyit ér mint halottnak a csók.
A kérdésem annyi, hogy albérlőként jogom van rendőrt hívni csendhaboritas miatt éjszaka?
Miert ne lenne?
Ugyanugy hivhatsz mintha tulaj lennel.
Mivel jogszerűen laksz ott, így igen, és a jegyzőtől is kérhetsz birtokvédelmet.
Vagy ahogy haverom csinálta, mikor 3 fősulis srác lett a szomszédja. Egy hajnali iszogatásukat megzavarva, átment egy gázsprayvel meg egy boxerrel...másnap kiköltöztek.
Van, mert ez egyrészt csendháborítás, és a házirendnek is ellentmond.
Másrészt, ha emiatt a fal is reped, akkor értesítened kell a lakástulajdonost is, mert a lakás állaga van veszélyben. A tulajdonosnak is érdeke ezt a zavargást megszüntetni.
Szomszédok mit szólnak?
"mellettük külföldi lakik" ahol én jártam külföldön, ott mindenhol volt füle az embereknek.
Nem lenne baj pedig, ha többen is állítanátok, hogy mit csinál, mert egyedül csak a te szavad lesz az övé ellen és bizonyítani meg nehéz az ilyet.
A közös képviselőnek szólhatsz, de ő nem igen tehet semmit, csak maximum szól nekik, de ő nem hatóság.
A tulaj sem tehet sokat, mert ő ott sincs, nem is hallja, hogy mi megy, ő is csak szólni tud.
A megoldás a rendőrség és a Jegyző, de nehéz dolog az ilyesmi.
Átérzem a helyzeted, én is voltam hasonlóban.
nálam is hasonló volt
a társasházkezelőnek írtam, mert a főbérlömet nem nagyon érdekelte...
a társasházkezelő vezetője felszólította a zajos lakás tulaját, hogy kussoltassa el a béelőit, tőlem meg kérte, hogy ha továbbra is fennáll a probléma, akkor szóljak neki és ügyvédden keresztül fogják felszólítani őket.
nem kussoltak, úgyhogy ment az ügyvédi papiros. Na akkor csend lett és 1 héten belül a tulaj ki is rakta őket a lakásból.
Ha ez sem megy, akkor birtokvédelmi eljárást is kezdeményezhetsz
neked kell, mert te vagy a birtokos.
de ez bírósági téma, úgyhogy nem lesz túl rövid.
ajánlom gyárts bizonyítékokat, én rengeteg videófelvételt csináltam úgy, hogy benne volt a felvételben a dátum és egy óra, meg rámondtam mikor mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!