Az albérlő, felmondás alatt köteles beengedő lakásnéző látogatókat?
Akkor félévente bejöhet a tulaj,de nem a látogatók.A látogatók jöjjenek mikor már nem lakok ott.Nehogy már szabadságokat vegyek ki a vizitekre,mert a tulaj háztűz nézőbe invitálja a jövőbeni bérlőket.Ez az ő üzlete,de nekem semmi közöm ehez.
A másik dolog,hogy az én magánszférámba ne kukkoljanak bele idegenek,de még a tulaj sem naponta ötször is ,mert neki felállt,vagy úgy tartja kedve.
Így minden napra puccba kell vágnom a lakás minden zugát,mert jön a méltóságos úr.Tudom,hogy egyszer kell rendesen kitakarítani és utána könnyebb az állapot fenntartás,de nehogy már minden nap az állapot fenntartással foglalkozzam este ,holt fáradtan a munka után.A faxomat.
Ha valaki otthon terpeszkedik minden nap annak 100x egyszerűbb dolga,mert több ideje is van erre.Még más dolgozik ő neki 8 órával több a + szabadideje.Na, ez belefér akkor neki,ha más dolga nincs,mert nekem van.A családommal is foglalkozni kell.A másik ilyen dolgára nem nagyon jut mostanában idő,mert ha lehet,akkor a szabadidőmet a családomra és nem vigyázzban állva a díszfogadtatásokra szeretném áldozni.
Nem vagy köteles, de veszíthet a tulaj a rugalmasságából a kiköltözésnél, kaució visszaadásánál, pl. nagyító alatt nézi meg a keletkezett sérüléseket a kutya miatt (ezúton üdvözlöm a kis fenevadat), levon a kaucióból, stb..
#8-as: igazad van, ráadásul manapság nem is beszélünk 1-2 hónap üresjáratról.. kb a googlenek nincs ideje becachelni egy hirdetést és már ki van adva, vagy fel se teszik mert a beérkező telefonos érdeklődőknek azonnal el is passzolják...
Igen, köteles biztosítani, hogy a tulajdonos megmutathassa a lakást érdeklődőknek, de csak előre egyeztetett időpontban, és a bérlő szükségtelen zavarása nélkül.
Mondjuk heti egy mustra szerintem nem szükségtelen zavarás, naponta tíz látogató, akik közül kilenc csak "ingatlanturista" viszont az.
Nekünk jöttek akkor amikor itthon voltunk az albiban előre megbeszélten. Már be is akartak költözni a potenciális vevők aznap jó hogy nem...
Olyan ideges lettem, mert van egy macskánk és a tulaj másik albijába nem engedte vinni. Aznap nagy kétségbe esés napja volt, hogy hova a bánatba menjünk lakni, mert ezt eladta a fejünk felől. Sehol nem fogadnak állatot szinte vagy borzasztó árakon van albérlet.
Facen vannak olyan csoportok, ahol direkt állatosok keresnek albérletet, sajnos csak kutyás csoportot tudok, de keresgélj, hátha sikerül találni cicásat is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!