Milyen és mennyibe kerül havi szinten a gáz (cirkó) fűtés?
Nagyon sok Budapesti albérletnél látom hogy gáz (cirkó) fűtés van. De az milyen? Hogy működik? És mennyi költséggel kell számolni vele havi szinten?
Köszi a válaszokat!
Szép napot! :)
#1 250ezerig? Ugye az 25ezer akart lenni? 😁 Szóval ez lényegében szabályozható "radiátor", így a havi fűtés ára attól függ hogy mennyit fűttünk vele? 🤔
Csak hát ez tök íze mert pl ha albérletet keresek most így első ránézésre honnan tudjam hogy vajon mennyit kell(het) fűteni? 🙄
Figyelj, nekünk igaz nem cirkó van, hanem kint gàzkazàn, 120 nm sajàt hàz, havi 20.000 àtalànyt fizetünk műanyag nyílàsuàrókkal, szigetelt házban, januàrban valamennyit rá kell fizetni.
A fogyasztàsod nagyban függ attól, hogy milyen a hőigényed, mennyit vagy otthon.
Mivel én itthon vagyok, egész nap 23 fokra van állítva a termosztàt, de mikor nem voltam itthon, levettük 18-20 fokra, pillanat alatt felfűtenek a radiàtorok.
Melegvíz bojlerről van, de nekünk fillérekbe van az áram.(erőmű a munkahely ergo kedvezmény)
Az egy egyedi fűtés a lakásban saját kazánnal a kéményre kötve, és Te szabályozod, mennyit fogyasszon, bármilyen hőfokra be tudod állítani, vagy kikapcsolni.
Elég gazdaságos, ez a legmodernebb gázfűtés.
Különben ahol most laksz, milyen fűtés van?
Mert semmivel nem másabbak a kiadó ingatlanok műszakilag, mint azok, amikben már laktál is tulajdonosként.
Nem is értem, honnét jön egyeseknek ez az idea.
Az ilyen alapdolgokat lakás üzemeltetésével kapcsolatban az ember a szüleitől szokta megtanulni otthon.
Kondenzációs kazánom van (az végül is egy modern cirkó), 52 fokos előremenő vízzel fűtök. Olyan 65 nm-t főtök a 80-ból. 23 fokon tartom a lakást. A házunk nincs szigetelve, de az ablakaim 3 rétegű műanyag ablakok. A ház energetikai besorolása: F (elég tré).
Így fizetek a leghidegebb hónapban 13.000 Ft ot fűtésre és melegvízre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!