Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Eladtam a lakásomat. Most...

Eladtam a lakásomat. Most albérletbe vagyok. Elég az ideiglenes lakcím? Mert hallottam hogy kell álandó is. De hogy ha nincs saját lakásom. A tulaj nem jelent be álandóra.

Figyelt kérdés
2018. márc. 26. 04:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%

"ezt általában olyanok pártolják és erőltetik, akiknek semmijük nincs"

Meg olyanok, akik be akarják tartani a törvényt.

2018. márc. 26. 23:21
 12/17 anonim ***** válasza:
34%

Valakinek, bárkinek az állandó lakcímét csak úgy tudja a lakás tulajdonosa megszüntetni - egy valag utánjárással - ha az illető új címe számára ismeretes és az illető lenyilatkozza, hogy nem akar oda visszatérni.

Csakhogy ha dobbant a bérlő, akkor nem szokta meghagyni az új címét és ha szüksége van állandó bejelentett címre, akkor azt fogja nyilatkozni, hogy szándékában áll visszatérni. És itt a kör bezárul.

2018. márc. 26. 23:22
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
12: Kivéve ha van közjegyzői papír, mert az egyenértékű a bírói végzéssel.
2018. márc. 26. 23:23
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
12: Szóval stimmel, tehát még beköltözés előtt lenyilatkozza, amit Te is írtál.
2018. márc. 26. 23:24
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Vitázni nem lehet egyedül, ahhoz minimum 2 ember kell.

Nem én szóltam hozzád, te kötöttél belém, ráadásul hülyeségnek minősítve az általam elmondottakat.

Kérlek, szakadj le rólam!

2018. márc. 26. 23:27
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
12: Még lakás vásárlásánál is futottam bele nem bejelentett bérlőbe (megtekintett lakásban), szóval kifejezetten az ő "kiköltöztetésének" jogi megoldása miatt mentem el az ügyvédemhez. Ennek is az a menete, hogy a vásárlás feltétele legyen, hogy a feketén bérlő ezt a nyilatkozatot megteszi közjegyzőnél. A vevő bemegy a birtokbaadás előtti napon az ingatlanba, megbizonyosodik róla, hogy a bérlő kiköltözött, megbizonyosodik róla, hogy a nyilatkozatot az az illető tette, aki a bérlő volt (személyazonosítást végez a vevő), és csak ezek együttes teljesítése esetén veszi meg a lakást.
2018. márc. 26. 23:28
 17/17 anonim ***** válasza:
72%
De miért kell vagy kellene valakinek szándékosan bonyolítania az életét, amikor millió bérlő van, akinek van háttere és minden egyszerűbb vele? A tartózkodási hely bejelentéssel semmi problémám, sima ügy, de ameddig van két jelentkező, biztos, hogy annak adom ki a lakásom, aki a legkevesebb utánjárással jár, ha kenyértörésre kerül a sor.
2018. márc. 26. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!