Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha nem fizetem ki a lakbert...

Ha nem fizetem ki a lakbert el van intezve annyival hogy a tulaj levonja a kauciobol es kirak? Lent

Figyelt kérdés

Az a helyzet h 1 honap felnondasi ido van. En egy honappal ezelott szoltam azt mondta nem kell felmondas SZOBAN MEGEGYEZTUNK. Erre most nem akarka visszaadni a kauciom a tulaj! Ugy erzem tul sok mindent nem tehetek mert nincs papirom rola h felmondtam es letelt az egy honap. Nem akarok plusz egy honapot itt lakni es penzem sincs ra jelenleg en most akarok kikoltozni.

Szoval:

Megtehetem hogy szimplan nem fizetem ki a lakbert ha ugyse akarja visszaadni a kauciom? Akkor siman csak kirakna mert nem fizetek? Nekem megfelelne.

Szerzodes van de erre nem ter ki.

Mar tudom hogy irasban kellett volna inteznem nem megbizni benne de keso banat. Tippek h jarhatok a legkevesbe rosszul?

2018. márc. 9. 16:11
 1/3 anonim ***** válasza:
33%

A kaució NEM a nem kifizetett lakbérre van, hanem a lakásban keletkezett elhasználódások javítására meg a közüzemi tartozások rendezésére.

Ha van szerzödés, akkor köteles vagy a lakbért fizetni, és ha nem mondtál fel, akkor még érvényes a szerzödés.

2018. márc. 9. 16:54
 2/3 anonim ***** válasza:
49%

Viszont ha tartozást halmozol fel,akkor azt levonhatja a kaucióból. Más kérdés,ha a tartozás több,mint a kaució,mert akkor a fennáló részt behajthatja rajtad.

Amúgy igen, kirakhat. Főleg ha szóban megállapodtatok a felmondásról és letelt a lemondási idő. Csak majd kérj valami hivatalos papírt a végső elszámolásról,nehogy az legyen,hogy nem tudod majd bebizonyítani,hogy felmondtál. (Ha telefonon történt még van rá esély,de nem egy egyszerű eset.)

2018. márc. 10. 08:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Csináld úgy, ahogy leírtad, ha van hova menned!

Ő nem volt korrekt, hogy a szóbeli megállapodásotokat felrúgta.

Ha a kauciód fedezi az elmaradt bérleti díjat, a még utólag bejövő számláidat és kárt sem okoztál, akkor sokat nem tehet ellened, mert nem kötelezhet téged az ott lakásra és gyakorlatilag a kaucióval mindent kifizettél.

2018. márc. 10. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!