Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet esetén a gázfűtés...

Albérlet esetén a gázfűtés ellenőriztetése kinek a dolga?

Figyelt kérdés

Albérletbe költöztem, lakótelep.2 szoba, konyha, fürdőszoba, WC, előtér.Minden helyiségben gázkonvektor van,tulaj azt mondta, nemrég voltak gázszerelő által ellenőrizve, de erről semmit nem mutatott.Igazából nem hiszem el neki.Neki most ha kérem, kötelező ellenőriztetni a gázfűtést, és neki kell fizetni?

Ha CO mérőket, riasztókat akarok felszerelni, azt nekem kell venni, vagy albérlet esetén a lakást azzal együtt kell kiadni a tulajnak? Hogy szólnak erről a szabályok?

2018. jan. 15. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Miért lenne kötelező a konvektorokat ellenőriztetni ha működőképesek??? A jogszabály szerint 10 évente van gázvezeték és készülék felülvizsgálat, de ehhez neked semmi közöd, ezt a szolgáltató ellenőrzi az ingatlanban. Ha CO mérőt akarsz, majd veszel magadnak, ugyanis azt is csak ajánlott, nem kötelező felszerelni.
2018. jan. 15. 19:39
 2/9 A kérdező kommentje:

Nagyon nem jól tudod, évente kell ellenőriztetni a készülékeket!

Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg mondjuk a katasztrófavédelmet vagy mást.

2018. jan. 15. 19:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Gázkazánt szervizzel nézetem át minden évbe, 2 opció van : számlával többért vagy számla nélkül kevesebbért. Szóval papírom az nincs,hogy átnézték.

Anno amikor konvektorok voltak az ismerős gázos mindig jött áttakarította stb, papírom arról se volt.

Ha te szeretnél co mérőket akkor azt neked kell venni , nem kell azzal együtt kiadni a házat,miután nem is kötelező.

2018. jan. 15. 19:48
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Ajánlott, NEM KÖTELEZŐ átnézetni a fűtési berendezéseket fűtési szezon előtt.

Te olvass utána angyalom a jogszabályoknak, ne rögtön követelőzz a beköltözésed után, ugyanis nagyon hamar ki is vághatnak az új bérleményedből a hülyeségeidre hivatkozva.

Isten óvjon minden bérbeadót az ilyen bérlőktől, mint te!

2018. jan. 15. 19:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

én minden évben magamnak hívom a gázost, idén végre egy elfogadható áron dolgozót találtam. én érdekem, hogy ne fulladjak meg, így nem várok senkire.

Egyébként elég olcsón bérlem a lakást, ezért cserébe az olyan javításokat, amik mondjuk 10ezer alatt megvan, simán megcsináltatom. Ha nagyobb kiadásról van szó, akkor szólok a tulajnak, eddig még mindig megcsináltatta amit kellett.

2018. jan. 15. 20:27
 6/9 anonim ***** válasza:
A tiéd ha ennyire parázol! Ha nem tetszik a rendszer, hívsz szerelőt saját zsebre!!!
2018. jan. 15. 20:55
 7/9 A kérdező kommentje:

4-es: Nem vagyok az angyalod, tanulj meg normális emberi módon válaszolni egy kérdésre, vagy maradj magadnak!

Valószínűleg ilyen bérbeadó vagy, aki a bérlő kárára bármit megtesz, csak a pénz jöjjön a zsebébe.

Amúgy nem követelőztem, erről még nem is beszéltem a tulajjal.Először sajnos itt akartam tájékozódni, mert nem gondoltam rá, hogy ilyenek válaszolnak.

A normális hangvételű, konkrét tanácsokat köszönöm viszont mindenkinek!

2018. jan. 16. 11:07
 8/9 kovpet ***** válasza:
A sima parapetes gázkonvektor befelé zárt, attól nem kapsz CO-mérgezést. A melegvizet mi csinálja? Inkább amellé kellene a mérő, szerintem. Pár ezres, vedd meg te. Ha máshova mész, viheted majd magaddal. Rendeset vegyél, az olcsók között sok az ipari hulladék.
2018. jan. 16. 17:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért egy konvektor ellenőrzés nem a világ pénze, én megcsináltatnám magamnak és kész, ha nem bízol a tulajban, CO mérőt is vennék magamnak.
2018. jan. 16. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!