Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlőnek saját dolga, hogy...

Albérlőnek saját dolga, hogy discózik?

Figyelt kérdés
Már több alkalommal szóltunk (a szomszéd is) egy mellettünk élő fiatal albérlőnek, hogy ne üvöltesse a hangfalát, ez úgy tűnt megértette, de van amikor gondol egyet és discózik nappal. Valószínű kicsit imbecillis. Lehet ez ellen valamit tenni? Rendőrség?

2017. dec. 23. 10:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy utálni és rosszat akarni a másiknak menő. Ez jön le a válaszokból.
2017. dec. 23. 15:52
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk tele cetlizik az ajtót a szomszédok és a faliújságot, ha valami nem tetszik nekik. Illetve a lakógyűlésen is feljönnek ezek a témák. Legyünk őszinték, jobb békességben élni és tekintettel lenni egymásra, de ha abszomszéd a falra tapasztja a fülét direkt és azért is feljelent, ha nem lábujjhegyen megyek végig a lakásomon, az ciki. Merthogy nálunk ilyen lakó is van sajnos, tehát mindkét fél megéri a misét.

A mi házirendünk egyébként tartalmazza, hogy elektronikus eszközöket zavaró módon nem szabad bömböltetni, sosem. Nem kell kifüggeszteni, elvileg minden lakónak van. Ha nincs, kérni kell a közös képviselőtől. Le kell másolni, ki kell emelni a vonatkozó részt és be kell adni neki.

Egyébként én is hatásosabbnak látom, ha a tulajdonost keresitek meg a problémával, lehet ő előbb befenyíti, mint ti.

2017. dec. 23. 16:37
 13/19 A kérdező kommentje:

Régebben bűntettek ezért, legalábbis 10-15 éve volt a lépcsőházban egy ilyen kálvária, és 50 ezerre megbüntették a szomszédot. Mi pont nem voltunk otthon. Nekünk nem célunk, hogy megbüntessék, de kicsit unalmas, hogy gondol egyet és elkezdi dübörögtetni. Ilyet csak egy hülye csinál, vagy lehet nincs szerencsétlennek lelki békéje...

De csodálkoznék, ha a jogszabályok változtak volna és azóta nincs semmilyen bírság...

2017. dec. 23. 19:58
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

"Ilyet csak egy hülye csinál..."

Vagy az, aki önző és nincs tekintettel a többiekre. Ez szerintem gyakoribb indok. Sőt, még annyira önző legtöbbször, hogy nem is érti, hogy miért szólnak neki.

2017. dec. 23. 20:00
 15/19 A kérdező kommentje:
Ez pontosan így van, ahogy írtad utolsó. Tényleg szerintem képtelen felfogni, és nem érti, hogy valakit esetleg zavar, hogyha dübörögteti a zenéjét. A kutyája csendben van, de épp az hiányozna még, hogy az baukolna, mondjuk éjjel.
2017. dec. 23. 22:33
 16/19 anonim válasza:
52%
A közös képviselőnek vagy a gondnoknak elméletileg tudnia kell(ene) a tulajdonos telefonos elérhetőségét. Szerintem beszélj velük, sőt, próbáljatok meg többen panaszkodni neki, akkor ő biztosan szól a tulajnak. Ezt onnan tudom, hogy tudnia kell, mert az én lakásom is ki van adva, és a gondnok tudja a telefonszámomat.
2017. dec. 25. 13:24
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Csak tudod a tulajdonos még rohadtabb fajzat, aki szándékosan bömböltette annak idején a szemét hangfalát, többszöri alkalommal lecsaptuk a villanyóráját, mindenki utálta szerencsétlen állatot. Ő mintha kifejezetten azért költözött volna ide annak idején, hogy kibasszon a másikkal. Szóval aztán neki lehet szólni, valószínű jót szórakozna ezen:)
2017. dec. 25. 15:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Önkormányzat, jegyzőnél birtokvédelmi eljárást kell indítani. Ebben az esetben megkeresik a tulajdonost, hamar kiderül, hogy jéé nem adózik a bérlő után...nagyon hamar nem fog mosolyogni.
2018. jan. 5. 01:03
 19/19 A kérdező kommentje:
Azóta véletlenül sikerült összefutnunk a tulajdonossal, és mondtuk neki. Mondta, hogy nem az elsők vagyunk, így lapátra teszi. Szerintem pontosan ő is tudta, hogy ezzel bajba sodorhatja magát is. Volt aki azt mesélte, hogy napközben a kutyája sem bírt magával, és "baukolt".
2018. jan. 6. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!