Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan tudnék biztosra menni...

Bazita kérdése:

Hogyan tudnék biztosra menni hazug tulajjal szemben?

Figyelt kérdés

A néni, akitől szobát bérlek, először normálisnak tűnt, megbeszéltük, hogy a kauciót le tudom majd lakni, humánusan elrendezzük, stb stb.

Ahogy telt az idő, kiderült, hogy egy kamugép lényegében.

A szerződést sem akarta megírni, azt úgy tudtam csak kikényszeríti, hogy addig nem adtam neki a lakbért (1 hónappal beköltözés után), de akkor is nagy cirkuszt rendezett. Aláírta a lakcím bejelentő lapomat, amiről megmondtam, hogy micsoda, mikor elétettem, legközelebb meg úgy jött, hogy kényszerítettem...

A kauciómmal kapcsolatban pedig van egy rossz érzésem, hogy annak búcsút mondhatok.

Valahogy akármit mondok ennek a "nőnek", mindenből kivágja magát kb. Szóval egyszerűen tényleg olyan, hogy ahogy más levegőt vesz, ő úgy kamuzik.

Annyi mákom van, hogy legalább a szerződést megírtuk, mert abban szerepel, hogy visszajár. Ha úgy adódna, hogy nem akarja visszaadni, mennyire macera behajtani? 39 ezer forintról van szó. Azt felhozni, hogy utolsó lakbérem lesz, és hogy le szeretném lakni, ahogy megbeszéltük, szerintem már felesleges szóba hozni, mert karácsony címszó alatt még 2 nappal korábban is el akar érte jönni.

2017. dec. 4. 06:18
 1/6 Ttibo ***** válasza:
33%

Ilyenkor szoktam mondani, hogy olcsobb lett volna egy közjegyző előtti szerződés mint utólag bíróságra járkálni, hogy tulajdonképpen érvényes e a szerződés vagy nem!

Vagy szép szóval beszélitek meg vagy a bíróságon!

2017. dec. 4. 12:02
 2/6 anonim ***** válasza:
64%

A hazug tulajjal sehogy nem jutsz zöldágra. Ne feledd, hogy a háttérből valaki segít neki.

Idegesítő lehet így élni-lakni, ha a tulaj ilyen macerás, hazug, megbízhatatlan.

A kauciódnak harangoztak. Amúgyis kitalál valamit, például megrongáltad a bejárati ajtót, vagy a zárat, lakatost kellett hívni, ami pont annyi volt.

Infarktust kapni azt jelenti, hogy a más gonoszságát magadon vezeted le.

2017. dec. 4. 12:16
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Ennyi pénzért nem fogsz bíróságra menni. Elvileg fizetési meghagyás a megoldás, de nagyon alacsony az összeg, hogy megérje az utánajárást.

Se karácsonykor, se húsvétkor nem jár korábban a lakbér a megbeszéltnél. Hogy ő nem tudja vagy akarja a határnapon beszedni, az az ő baja.

Ha megállapodtatok a kaució lelakásáról, akkor nyugodt szívvel tégy eszerint. Sokmindent úgysem tud tenni.

2017. dec. 4. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen módod van a kaució lelakására, ha lelakod. :-))

Vagyis, ha nem fizeted ki az utolsó hónapot. Ő nem tud ez ellen tenni semmit, mert a szerződés köti. Ha mégis rancog, told az orra alá a papírt.

2017. dec. 5. 11:18
 5/6 A kérdező kommentje:
A szerződésben a kaució lelakása nem szerepel sajnos, az csak egy szóbeli megállapodás volt. Mondjuk a szerződésbe beleírtuk, hogy ő nem fog bírósághoz fordulni (ezt a részt egyáltalán nem értem, de benne van). Nem tudom, hogy ez a rész mire jó, de így nekem nem igazán kell tartanom semmitől.
2017. dec. 5. 12:58
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
A szóbeli megállapodás is megállapodás, úgyhogy ne legyen rossz lelkiismereted. Más bajod meg nem lehet a kaució lelakásából.
2017. dec. 5. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!