Albérlő nem hajlandó fizetni egyenlőre a közműszámlákat. Érvényes-e az emailben történt felszólítás a számlák rendezésére vagy csak postai úton lehetséges? Azonnali hatályú albérlet felmondásánál mennyi időt vagyok köteles adni a kiköltözésre?
"Mindeközben a többlethasználattal keletkezett minden kárt, költséget a bérlőtől lehet követelni. Persze ha mondjuk egy év alatt összejön lakbérrel és közüzemivel együtt úgy egymillió, na azt hajtsd be... "
Miért is nem lehetne behajtani???????? Előbb-utóbb majd vonják tőle a peres eljárás után. Olyan nincs, hogy valakinek élete végéig nem lesz a nevén sem, illetve a jövedelme is nulla. Ezt el lehet játszani pár évig, de a követelés nem évül ám el ;)
"Miért is nem lehetne behajtani??????"
Hát csak azért, mert az ilyeneknek rég nincs semmi a nevén és a munkabérét is zsebbe kapja. Na az ilyentől hajtass be bármit. Tudod, Győzike meg a sok politikus akinél a családtagok nevén van a háztól a kocsiig minden.
Ennyi!
Így van, pont az ilyenektől nem fogsz semmit behajrani, semmije nincs..
De ti bízzatok a magyar igazságszolgáltatásban, talán pénzedhez jutsz 2-3 év múlva.
Én magam rendezném a dolgokat.
"Én magam rendezném a dolgokat."
Erről beszélek. Ha önbíráskodsz, megbüntetnek. Ha odamész és kirakod, akkor is!! Erről írtam az elején. Ő van az ingatlanon belül, ki nem teheted, majd a bíróság 1-2 éven belül és az addig felhalmozott adósságot vagy be tudod hajtatni, vagy nem. ja és a behajtás költségeit is te állod addig, amíg be nem tudják rajtra hajtani, tehát ha nem tudják akkor azt is buktad.
Ezért írtam, amiket írtam...
Én meg már írtam, léteznek cégek, akik direkt a renitens bérlők kirakására szakosodott. S nem valami alvilági maffiát kell elképzelni, jogászok is vannak köztük, teljesen legális a dolog.
Tehát, nem kell megvárni a hosszú bírósági pereskedés végét, s nem kell kiszolgáltatnunk magunkat egy rosszhiszemű, fizetni nem akaró, aljadék kedvének!
Ez helyesség.
A behajtó cégeknek is csak jogerős bírósági végzéssel lakoltathatnak ki.
Ugyanúgy önbíráskodásnak minősülne, mint ahogy én pofán vágnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!