Albérlet -Mire érdemes figyelni hogy ne vágják át az embert?
A szerződést kérd el és nézesd át ügyvéddel. Már az elején hozd fel, hogy beszeretnél jelentkezni a lakhelyre, ha ellenkezik akkor tudod, hogy ott már baj van.
Jegyezzétek fel a lakás jelenlegi állapotát, felszereltségét és, hogy hogyan kapod meg (frissen festve, tisztán, piszkolan stb..) és azt is írjátok alá közjegyző előtt... Ezzel elkerülhetők a későbbi kauciós viták elköltözésnél.
Amikre én figyeltem: a tulaj tényleg tulaj-e. Le lehet kérni a földhivataltól a tulajdoni lapot, ezer forint. Ott rajta van, ha az övé.
A szerződést, ha nem értesz hozzá nézesd át valakivel. Legyen benne, hogy bejelentkezhetsz, hogy emelheti-e az albérlet árát(van ismerősöm, akinek gondolt egyet a tulaja, és akkor húszezerrel több), a lakás felújítását kifizeti, ha meghibásodik valami azt kiintézi, stb. Ha merős a lakás(vagy hogy mondjam :D), akkor a szerződésbe írjátok bele, hogy amikor kivetted a lakást ennyi és ennyi volt a villanyóra/vízóra állása. Foglalót, meg ilyen hülyeségeket ne adj. A kauciót + első havi lakbért akkor ad oda, amikor aláírod a szerződést, és a szerződés foglalja ezt az összeget! Szerződés aláírása után át kell venned a kulcsot. Voltam olyan albiba, ahol azt mondta a csávó, hogy kifizetem a háromszázezret, de nem ad kulcsot, majd egy hónap múlva, ha kész a festés... Nem is vettem ki a lakást. Kérd meg, hogy a szerződést küldje át, hogy te is és egy hozzáértő és átnézhesse, de amikor elédrakja, akkor is nézd át! Az egyik tanú mindenképp a te ismerősöd legyen. A szerződésbe foglaljátok bele, hogy milyen bútorokkal(vagy bútorozatlanul) adja át a lakást. Beszéljétek meg a fizetést. Én pl.: utalok, ennek van nyoma. Ha készpénzhez ragaszkodik, akkor írjatok róla mindig papírt. Szerintem ha ezekre figyelsz, akkor nem lesz gond sem a kivételnél, sem a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!