Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Előfordult az már valakivel,...

Előfordult az már valakivel, hogy a kaució teljes összegét visszakapta kiköltözéskor? Hogy nem indult be magyarázkodás meg kifogás keresés?

Figyelt kérdés
Eddig akárhány helyről mentem el, és akárkivel beszéltem mindig az volt, hogy vagy megkurtították az eredetileg kifizetett kauciót a tulajok, vagy vissza sem fizették. Most legutóbb pl. a fürdőszobai kis ujjnyi penészt akarták rám verni 10 ezerért, aztán fogtam egy mosórongyot és egy húzással letöröltem. Miért gondolja minden tulaj, hogy a kaució az valamiféle hálapénz?
2017. júl. 15. 18:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Két helyen laktam eddig, egy illetve két év után, a rezsit korrektül leszámolva visszakaptam a kauciót.

A lakást rendben tartottam, így nem volt mit levonni.

2017. júl. 15. 18:56
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Én lelaktam az utolsó 2 hónapban az árát, szóval akkor nem fizettem, tehát gyakorlatilag visszakaptam.
2017. júl. 15. 18:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindig visszakaptam. (az egyik helyen megkérdezte a tulaj, hogy lekösse-e, megbeszéltük, lekötötte, többet kaptam vissza)

A kaució nem hálapénz! Visszakapod, ha szerződés szerinti feltételek teljesültek

2017. júl. 15. 19:05
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Én volt ahol lelaktam.

Az utolsó helyen visszakaptam az egészet. Persze teljesen rendben, kitakarítva adtam át.

2017. júl. 15. 19:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, volt, hogy nekem is azt mondták, hogy lakjam le. Ezzel csak az a gond, hogy rendszerint legalább 2 hónap, és ha neked azonnal kell költöznöd pl. munkahelyváltás vagy akármi miatt, akkor mit csinálsz? Ha új albérletet szerzel, akkor is menni kell, mert azt senki nem érti meg, hogy mi az, hogy én csak 1-2 hónap múlva költöznék.
2017. júl. 15. 19:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Ezért jó a határozott idejű szerződés.

Senki nem ugrál - ha mégis, az ő saját gondja, a kutyát nem érdekli jogilag - s jobb helyeken a szerződésben szerepel, az időtartam lejárta után a kaució ha semmi gond nincs az ingatlanban, a fennmaradó rezsi számlák levonása után visszafizetésre kerül.

2017. júl. 15. 19:44
 7/9 anonim ***** válasza:
3szor voltam albérletben, 2szer kaptam vissza a kauciót.
2017. júl. 15. 19:48
 8/9 anonim ***** válasza:

#5 Két helyen laktunk. Az egyik helyen lelaktuk a 2 hónap kauciót, de akár azt is választhattuk volna, hogy a végén készpénzben visszakapjuk, de így egyszerűbb volt nekünk....

A másik helyen nagyon szemetek voltak velünk. Nem létező összegeket akart ránk sózni pl.: TV/internet havidíj gyanánk 50 ezer forint :D, víz 30 ezer, villany 60 ezer .... Persze az eredeti számla sokkal kevesebbet mutatott, de az volt az indok, hogy miután elmegyünk üzeres fog állni a lakás 1-2 hónapig mire kiadja és fizetnie kell az általányt.

Plusz ki akarta fizetetni velünk a lakásnak az újra festését amivel nem lett volna baj, ha mi is frissen festve kapjuk meg a lakást..., de mi régi festéssel kaptuk meg.

2017. júl. 15. 22:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Az is egy nagy tróger lehetett akkor, az átalányt le lehet vinni, át lehet jelenteni bediktálósra is, meg nehogy már a ti gondotok legyen még az is ő mikor adja ki újra a házat. Az ilyenektől mentsen meg a sors, mert még meg is fejelném ott helyben.
2017. júl. 16. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!