Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az új szerződés által elavul...

Az új szerződés által elavul a régi?

Figyelt kérdés
Miután kiköltöztek az albérletből, megírt egy új szerződést, a régire vonatkozik nekem a min 1 éves tartózkodás. Az új szerződésben megint ott szerepel a min 1 év. Szerintetek miért írt egy újat? A kaucióm is elveszlik?
2017. febr. 11. 13:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Na fuss neki mégegyszer, részletesebben.

Az "elveszlik"-et meg gyorsan felejtsd el.

2017. febr. 11. 13:53
 2/8 A kérdező kommentje:

Ok, köszi.

Szóval visszakapom a kauciómat? Mert én nem tervezek még 1 évig ott maradni. És a korábbi szerzodesben betoltottem az 1 évet.

2017. febr. 11. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha aláirtál ujabb egy évet, akkor igen, elveszik.

Ha a régi szerződésben benne van, hogy határozatlan idejű, de minimum egy év, akkor nem kell új szerződés.

2017. febr. 11. 14:14
 4/8 A kérdező kommentje:
De ő csinált új szerzodest, ez a baj, és nem ertem, miert, ha ott volt a regi. Tehat mar nem is ervenyes a regi? Ujra itt kell csesznem mert nem kapom meg a kauciomat?
2017. febr. 11. 14:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Amíg az új szerződés nem kerül hitelesítésre (általad, őáltala valamint két tanú által), addig nem lép érvénybe, vagyis a korábbi szerződés marad érvényben. Szóval ne írd alá amit az orrod alá dug, és mehetsz isten hírével.
2017. febr. 11. 14:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Egy tapasztalatlan kis liba vagyok.
2017. febr. 11. 14:39
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
Van ez így olykor. Senki se tapasztaltként születik :)
2017. febr. 11. 14:43
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha határozatlan idejű szerződésed volt 1 évre akkor az 1 év után lejár, onnantól nincs szerződés.

Itt lehet kötni egy új határozottat, ebben az esetben úgy szokás, hogy a kaució a bérbeadónál marad egyelőre, de kiköltözéskor visszakapod (ami megint 1 év ha határozott idejűt írsz alá)

Ugyanúgy köthettek határozatlan idejűt is innentől kezdve, akkor nem kell évente hosszabbítgatni és bármikor felmondható. Persze ebbe a tulajnak nem kötelessége belemenni, igazából ő dönt, te pedig arról dönthetsz, hogy maradsz-e vagy mész. Ha nem írod alá az új szerződést és nem egyeztek meg akkor az első lejárta után kitehet.

2017. febr. 11. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!